Zserbót szeretnék sütni, de csak porélesztőm van, használhatom hozzá azt? (tudásbázis)
9. jooeva (válaszként erre: 8. - Dioevi)
2016. dec. 21. 19:17
Persze, úgy kezelem, mint a friss élesztőt, a recept szerinti folyadékban/tejben kis cukorral-liszttel felfuttatom és megy a többi hozzávalóhoz. Lehet, hogy helytelen így, de évek óta, lassan 20 éve így sütök és minden szépen megkel :) Ma pl. én is zserbót sütöttem és tökéletes lett.
8. dioevi (válaszként erre: 7. - Jooeva)
2016. dec. 21. 19:05
De logika szerint ,akkor kéne hozzátennem egy kis tejet,mert a friss élesztővel a tésztában több a folyadék.....
7. jooeva
2016. dec. 21. 19:00
Én csak porélesztőt használok, abszolút bevált, szépek és finomak a sütemények, amelyeket készítek.
6. massalhangzo (válaszként erre: 4. - Dioevi)
2016. dec. 20. 17:02
porelesztot nem hasznaltam meg, de nem kockaztatnek egy jo kis zserbot lustasagert :D
5. somogyi márton (válaszként erre: 4. - Dioevi)
2016. dec. 20. 16:39
Hát az jó lehet. Nekem is mindig van a mélyben.
4. dioevi (válaszként erre: 3. - Somogyi márton)
2016. dec. 20. 16:36
Nincs kedvem ebben a "jó" időben öltözködni... Azt hittem mindenem van itthon .,élesztő is van a mélyhütőben.
3. somogyi márton (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. dec. 20. 16:17
Igen, használhatsz por élesztőt, inkább mint a sütőport. A sütőpor nem emeli meg a kelt tésztát olyan mértékben. De nézd meg, nem-e járt le? Miért nincs élesztőd? Hétköznap van.
2. dioevi (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. dec. 20. 16:15
Vagy netán sütőport ?
1. dioevi
2016. dec. 20. 16:01
Használhatok-e porélesztőt a friss helyett ?