Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zöldséges krémek pirítósra! (receptek) fórum

Zöldséges krémek pirítósra! (receptek) (beszélgetés)


27. Gine
2011. ápr. 8. 20:11

Ez is jól hangzik!:)


Spenótos pestó:

25dkg fagyasztott parajpüré(natúr)

15dkg reszelt parmezán

5dkg fenyő vagy napraforgómag

1 marék friss bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

2dl olivaolaj

2ek citromlé


a spenót felét össze kell turmixolni a pépesre a bazsalikommal,fokhagymával,maggal,parmezánnal.hozzá kell csurgatni az olajat,hogy sűrű masszát kapj.A végén bele kell keverni a citromlevet és a maradék spenótot.

26. Gine (válaszként erre: 25. - 3a8f3f8f11)
2011. ápr. 8. 19:44

Szia!:)


Köszi,ez is nagyon jónak tűnik,és tárolható is!:)

2011. ápr. 8. 16:43
zakuszka!!!
24. Gine (válaszként erre: 6. - Scrummy)
2011. ápr. 8. 14:59
Mennyi van itt!Tényleg nagyon jók!:)
23. Gine (válaszként erre: 21. - Zorg27)
2011. ápr. 8. 14:35
Biztos,hogy ezt fogom használni a májkrémek helyett,nagyon jól hangzik:)
22. Zorg27 (válaszként erre: 20. - Gine)
2011. ápr. 8. 14:33
ÓÓ, hát ez előfordul :) A múltkor a pogiból kifelejtettem a zsírt (ez egy ilyen recept csak zsírral fini) és a végén meg csodálkoztam mitől lehet vele embert ölni :) Olyan kemény lett :) :) :)
21. Zorg27 (válaszként erre: 19. - Gine)
2011. ápr. 8. 14:31

Szívesen :)


Én is a bolti májas helyett szoktam ezt a májkrémet készíteni, főleg azért, mert így a saját szájízem szerint van :)


Érdemes kipróbálni!! Szerintem nagyon fini, nálunk mindenki nagyon szereti :)

20. Gine (válaszként erre: 18. - Zorg27)
2011. ápr. 8. 14:30

:)

egyre gondoltunk,de Te csak itt felejtetted el a mustárt,én meg készítésnél a tejfölt:D

19. Gine (válaszként erre: 17. - Zorg27)
2011. ápr. 8. 14:29

Köszi!:)


Már tudom,hogy mit hagytam ki a tojáskrémemből!A tejfölt,jó hogy mondod:)Én mustárral szoktam higítani,de valamit mindig hiányoltam belőle,hát most megvan végre:)


Igen,tonhal az megvan,de a csirkemájas variációt még nem próbáltam,biztos,hogy neki állok vmelyik nap!:)Ez jó májkrém helyett is,nem?Mert utálom a bolti májasokat,fene se tudja mit tesznek bele,főleg,hogy péppé van darálva

18. Zorg27 (válaszként erre: 17. - Zorg27)
2011. ápr. 8. 14:24
jaj, a tojáskrémbe, pici mustárt is szoktam tenni :) Bocsi, ez kimaradt :)
17. Zorg27
2011. ápr. 8. 14:21

persze:)


Rém egyszerűek :)


Tojáskrém: fött tojást összenyomom villával, bele egy pici hagyma (vörös, lila, új, metélő) ki melyiket szereti, só, bors, vajjal, vagy tejföllel habora keverem, és mehet a piritósra :)


Tonhal: Aprított tonhalat szoktam venni (konzerv) jó sok citromlével meglocsolom, pici só, pici vaj, és ezt is jól kikeverem és kész is.


Csirkemáj: ez már kicsit "időigényesebb", darabolt csirkemájat jól megsütöm bőven libazsírba, só, bors, pici majoranna, mikor megpuhult a máj, botmixerrel pürésítem, és kész is, lilahagymával a legfincsibb :)

16. Gine (válaszként erre: 15. - Zorg27)
2011. ápr. 8. 14:12

Én pont ma csináltam:)Legjobb ha 3 avokádót is veszel,mert nekem ez a kettő kevésnek tűni,ha csak nem teszel bele mást is a fűszerezésen kívül:)


Leírnád ezeket a krémeket?

15. Zorg27 (válaszként erre: 10. - Gine)
2011. ápr. 8. 14:10

Húú, köszönöm, ez jól hangzik....

Mindig érdekelt az avokádó krém, de nem találtam oylan receptet ami szimpi lett volna :)


Én szoktam tojás krémet, tonhal krémet, csirkemáj pástétomot, készíteni az is nagyon fincsi....

14. Gine (válaszként erre: 13. - Amosito)
2011. ápr. 8. 14:09

Szia!


Igazad van,ez eszembe sem jutott!:)Köszi

2011. ápr. 8. 14:07
Én a tzatzikit szoktam pirítossal enni isteni finom az is, és mivel uborka így belefér a zöldségkrémek közé, itt van egy jó recept, ez nagyon finom.: [link]
12. Gine (válaszként erre: 11. - Scrummy)
2011. ápr. 8. 14:00
pont valami répásra gondoltam,ennek biztos utána nézek akkor:)
11. scrummy (válaszként erre: 6. - Scrummy)
2011. ápr. 8. 13:59
Nekem a kedvencem az oldalról a füstölt sajtos-répás... egyszerűen nem lehet megunni.
10. Gine (válaszként erre: 8. - Gine)
2011. ápr. 8. 13:58
meg lehet bele tenni főtt tojást is,azzal is jó,szóval variálhatod,ahogy Neked tetszik:)
9. Gine (válaszként erre: 6. - Scrummy)
2011. ápr. 8. 13:57

Szia!


Köszönöm szépen,megnézem,mert holnap megyek piacra,és akkor eszerint vásárolok:)

8. Gine (válaszként erre: 5. - Gine)
2011. ápr. 8. 13:56
ja,pár csepp citromlét cseppentek bele,hogy ne legyen barna:)
7. Gine (válaszként erre: 4. - Zorg27)
2011. ápr. 8. 13:56

Írhatsz nyugodtan mást is,ha van valami fini recepted.

Most kifejezetten a tavaszi vitaminpótlás céljából szeretnék zöldséges krémeket csinálni,mert így jobban megeszem a zöldeket,mint más állapontukban,nyersen

2011. ápr. 8. 13:55

itt vannak nagyon jók:

[link]

5. Gine (válaszként erre: 3. - Zorg27)
2011. ápr. 8. 13:54

Szia!:)


Sót,borsot,fokhagymát,és póréhagymát teszek bele ízlés szerint.Lehet még esetleg tejszínnel,tejföllel higítani,úgy is nagyon fini.van aki mustárt is tesz bele,azt még nem próbáltam.Ja a magját meg csíráztathatod is:)

4. Zorg27 (válaszként erre: 2. - Gine)
2011. ápr. 8. 13:52
Csak zöldséges érdekel?
3. Zorg27 (válaszként erre: 2. - Gine)
2011. ápr. 8. 13:51

Szia,


Az avokádó engem érdekelne, azt hogyan csinálod?

2. Gine
2011. ápr. 8. 13:50

Sziasztoka!


Az avokádó,cukkin,padlizsán krémet ismerem!

Tudtok ezeken kívül még jó recepteket?

1. Gine
2011. ápr. 8. 13:49
Zöldséges krémek pirítósra!(receptek)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook