Zöldséges krémek pirítósra! (receptek) (beszélgetés)
Ez is jól hangzik!:)
Spenótos pestó:
25dkg fagyasztott parajpüré(natúr)
15dkg reszelt parmezán
5dkg fenyő vagy napraforgómag
1 marék friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2dl olivaolaj
2ek citromlé
só
a spenót felét össze kell turmixolni a pépesre a bazsalikommal,fokhagymával,maggal,parmezánnal.hozzá kell csurgatni az olajat,hogy sűrű masszát kapj.A végén bele kell keverni a citromlevet és a maradék spenótot.
Szia!:)
Köszi,ez is nagyon jónak tűnik,és tárolható is!:)
Szívesen :)
Én is a bolti májas helyett szoktam ezt a májkrémet készíteni, főleg azért, mert így a saját szájízem szerint van :)
Érdemes kipróbálni!! Szerintem nagyon fini, nálunk mindenki nagyon szereti :)
:)
egyre gondoltunk,de Te csak itt felejtetted el a mustárt,én meg készítésnél a tejfölt:D
Köszi!:)
Már tudom,hogy mit hagytam ki a tojáskrémemből!A tejfölt,jó hogy mondod:)Én mustárral szoktam higítani,de valamit mindig hiányoltam belőle,hát most megvan végre:)
Igen,tonhal az megvan,de a csirkemájas variációt még nem próbáltam,biztos,hogy neki állok vmelyik nap!:)Ez jó májkrém helyett is,nem?Mert utálom a bolti májasokat,fene se tudja mit tesznek bele,főleg,hogy péppé van darálva
persze:)
Rém egyszerűek :)
Tojáskrém: fött tojást összenyomom villával, bele egy pici hagyma (vörös, lila, új, metélő) ki melyiket szereti, só, bors, vajjal, vagy tejföllel habora keverem, és mehet a piritósra :)
Tonhal: Aprított tonhalat szoktam venni (konzerv) jó sok citromlével meglocsolom, pici só, pici vaj, és ezt is jól kikeverem és kész is.
Csirkemáj: ez már kicsit "időigényesebb", darabolt csirkemájat jól megsütöm bőven libazsírba, só, bors, pici majoranna, mikor megpuhult a máj, botmixerrel pürésítem, és kész is, lilahagymával a legfincsibb :)
Én pont ma csináltam:)Legjobb ha 3 avokádót is veszel,mert nekem ez a kettő kevésnek tűni,ha csak nem teszel bele mást is a fűszerezésen kívül:)
Leírnád ezeket a krémeket?
Húú, köszönöm, ez jól hangzik....
Mindig érdekelt az avokádó krém, de nem találtam oylan receptet ami szimpi lett volna :)
Én szoktam tojás krémet, tonhal krémet, csirkemáj pástétomot, készíteni az is nagyon fincsi....
Szia!
Igazad van,ez eszembe sem jutott!:)Köszi
Szia!
Köszönöm szépen,megnézem,mert holnap megyek piacra,és akkor eszerint vásárolok:)
Írhatsz nyugodtan mást is,ha van valami fini recepted.
Most kifejezetten a tavaszi vitaminpótlás céljából szeretnék zöldséges krémeket csinálni,mert így jobban megeszem a zöldeket,mint más állapontukban,nyersen
Szia!:)
Sót,borsot,fokhagymát,és póréhagymát teszek bele ízlés szerint.Lehet még esetleg tejszínnel,tejföllel higítani,úgy is nagyon fini.van aki mustárt is tesz bele,azt még nem próbáltam.Ja a magját meg csíráztathatod is:)
Szia,
Az avokádó engem érdekelne, azt hogyan csinálod?
Sziasztoka!
Az avokádó,cukkin,padlizsán krémet ismerem!
Tudtok ezeken kívül még jó recepteket?