Zöldborsóval töltött burgonya recept
A Zöldborsóval töltött burgonya hozzávalói:1 kg burgonya
1 üveg zöldborsó
5 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 dl tej
1 cs.petrezselyem
só
cukor
törött bors
A Zöldborsóval töltött burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában,sós vízben megfőzzük,meghámozzuk és közepét kivájjuk.A zöldborsót lecsurgatva elkeverjük 2 evőkanál reszelt sajttal az apróra vágott sonkával egy kanálka vajjal,vágott zöldpetrezselyemmel,sózzuk borsozzuk és egy nagyon pici cukorral ízesítjük. A kivájt burgonyákat ezzel a töltelékkel töltjük meg,kikent tűzálló tálba rakjuk,közé rakjuk a kivájt burgonyaforgácsokat.Meglocsoljuk egy kevés borsólével és tejjel.Sózzuk ,vajdarabkákat morzsolunk rá,majd addig sütjük míg a teteje kissé megpirul.Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. márc. 2. 08:49
A zöldborsóval töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.