Zabpelyhes gombakrokett recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zabpelyhes gombakrokett hozzávalói:
15 dkg zabpehely
15 dkg gomba
2 ek. étolaj
1 db tojás
fél csokor petrezselyem
2 ek. zsemlemorzsa
a sütéshez: étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Zabpelyhes gombakrokett elkészítési módja:
A zabpelyhet minimum 1 órára annyi vízbe áztattam, amennyi ujjnyira ellepte. Utána leszűrtem és kifacsartam. Közben a gombát megtisztítottam, felaprítottam és olajon megpirítottam. A pehelyhez adtam a tojással együtt, fűszereztem és a felaprított petrezselymet, majd a morzsát is beledolgoztam. Ha túl lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát még keverhetünk hozzá. A masszából ujjnyi hosszú rudakat formáltam és olajban kisütöttem. Rizzsel és tartármártással kínáljuk, de főzelékek feltéteként is finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 31. 14:53
A zabpelyhes gombakrokett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.