Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zabpelyhes gombakrokett recept

Zabpelyhes gombakrokett recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zabpelyhes gombakrokett hozzávalói:
15 dkg zabpehely
15 dkg gomba
2 ek. étolaj
1 db tojás
fél csokor petrezselyem
2 ek. zsemlemorzsa
a sütéshez: étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Zabpelyhes gombakrokett elkészítési módja:
A zabpelyhet minimum 1 órára annyi vízbe áztattam, amennyi ujjnyira ellepte. Utána leszűrtem és kifacsartam. Közben a gombát megtisztítottam, felaprítottam és olajon megpirítottam. A pehelyhez adtam a tojással együtt, fűszereztem és a felaprított petrezselymet, majd a morzsát is beledolgoztam. Ha túl lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát még keverhetünk hozzá. A masszából ujjnyi hosszú rudakat formáltam és olajban kisütöttem. Rizzsel és tartármártással kínáljuk, de főzelékek feltéteként is finom.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zabpelyhes gombakrokett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook