Wifi-t használni régi laptopon milyen eszközzel lehet? (tudásbázis)
a pendrive szó alatt általában azt értjük, hogy usb-s adattároló, tehát bedugod az usb portra és elfér rajta x mennyiségű adat.
az usb-s wifi kb ugyanúgy néz ki, azt is az usb-s portba dugod, de abban belül nem tároló van, hanem egy pici wifi vevő, ami átalakírja usb-re az adatokat neked és akkor így tudsz netezni wifin.
a másik megoldás, ha a laptopon van úgynevezett pcmcia kártyabemenet, akkor lehet pcmciás-kártyát venni, azt becsúsztatod ebben a nyílásba, és ugyanazt tudja, ő lesz a "wifikártyád."
így néz ki:
de ehhez ellenőrizned kell, van-e ilyen "pcmcia-rés" a notiban.
bármelyiket veszed, szoktak hozzá cd-t adni, ha nem ismerné fel a gép, fel lehet telepíteni hozzá, ami a cd-n van, aztán már megy is.
az viszont számít, milyen oprendszer van a gépen, mert egy linux van egy windows 95 nem biztos, hogy az ideális terep a wifivel való kísérletezéshez. :)
SZIVESEN :D
sztem felismeri a gép... nem kell telepíteni, de lehet van többféle típusa... annyira nem vagyok szakértő :)
sajnos csak usb 1 port van rajta azzal
is mükodik ?
Sziasztok!
Régebbi tipusú laptophoz milyen eszközt kell venni hogy lehessen wifivel netezni rajta?
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Melyik ingyenes vírusirtót érdemes használni laptopon?
- Hogy kapcsolom be a Wifi-t laptopon?
- Hp 6730 laptopon hogy kell használni a wifi-t? A bekapcsoló gombbal nem érek el semmit.
- Dell vostro 1015 laptopon hol lehet bekapcsolni a WiFi-t?