Virágokkal kapcsolatban.. (beszélgetős fórum)
Szívesen!
Remélem, sikerül jól döntened és szép lesz. Sajnálom, hogy a szüleidnek már csak a sírjára vihetsz virágot.
Májustól őszig..és erős fény,és meleg...talán a vinca-sivatagi rózsa-jól bírja...
Aztán lehetne még a napvirág....de inkább az előző...:)..
Ha jól nézem, az első Zamia (agglegénypálma). Úgy tudom nagyon ritkán kell locsolni, inkább árnyékos helyet kedveli. A másik talán vitorlavirág. [link] (itt írnak a Zamiaról is.)
Nálam egyik sem ment semmire, a vitorlavirág elfonnyadt, a Zamiát elajándékoztam.
Fokföldi ibolyám sem élt meg hosszú életet. 10-től tűz a nap az ablakra, még le nem megy.
A fokföldi ibolya szereti a világos szobát , olyan helyre kell rakni , ahol sok fényt kap, de tűző napra nem lehet rakni.
A többi virágot nem ismerem , de szerintem szeretik a bőséges öntözést.
Sziasztok! Kérlek segítsetek!
Profilomon van két hervadt virág nem tudom mi a bajuk. Ablak mellett vannak, heti 1x locsolom őket nagyon kevés nap éri őket a reggeli órákban, de fényen vannak, szekrényen és a tetején. Nem tudom hányszor locsoljam, milyen földbe ültessem, milyen tápszert adjak neki és milyen helyre rakjam. Nem értek ehhez, de bánt, hogy mindig ilyen kókadtak. :((
Van még egy ibolyám amit most vettem, azt ugye ritkán kell locsolni és az alsó táljába? Illetve napos helyre tegyem e. Új Juccámmal kapcsolatban is ez a kérdés. Soha nem volt a családban senkinek nagyobb növény, csak egy lusta futóvirágunk volt, nem tudom, hogy ápoljam őket. KÖSZÖNÖM!!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?