Vastagbéltágulat, divertikulózis (beszélgetés)
A reflexpontok masszírozásával növeli az adott ponthoz tartozó szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét. Ezzel mozgósítja szervezete öngyógyító erőit.
Ellenjavallt: pl.erős gyulladásos folyamatoknál
Hát köszi az infót! Remélem találunk valami megoldást! Azért elég kényelmetlen és biztos, hogy nem egészséges.
Ha esetleg beválik valami, majd tájékoztatlak! :)
Ok, megpróbálom a méhpempőt, köszönöm, veszteni valóm semmi.:)
Székletileg meg hasonló a helyzet, annyiban más, hogy nekem minden nap van, de a mennyiség változó. És a puffadást nem csak a gázképződés okozza, biztos, hogy a székletfeltorlódás is az oka. Néha használok keserűsót, az pucol valamelyest, de segíteni nem segít sajnos az sem.
Sajnálom, hogy az eddigi kísérletek nem váltak be. De mondom, esetleg próbáld ki, amit én írtam. Illetve a méhpempőt is nagyon dícsérik, pont aminap olvastam, hogy van benne valami olyan anyag, ami a bélfalnak jót tesz. De azt még én sem próbáltam.
Annyit szeretnék még kérdezni, ha nem baj, hogy Neked is vannak ilyen székletproblémáid, hogy a mennyisége durván lecsökkent a korábbi megszokotthoz képest? Vagy Te “csak” puffadsz? Mert mint írtam, nekem ez nem puffadás, hanem a széklet, ami nem jut ki...
Szia! De Nálad akkor mi a diagnózis? Mondták végül, hogy béltágulat? Vagy mindenki azt mondja, hogy “csak” puffadsz?
Egyébként eddig nekem sem vált be semmi ebben az állapotban, de amik korábban (amíg minden rendben volt) csodaszerek voltak, a propolisz és a virágpor, illetve a zabkorpa. Hátha Neked segít :)
Páromnak volt amúgy, de az antibiotikumot sem szedte be, gyogyteaval es diétával meggyógyult. Mi sem értettük, miért alakult ki, vegak vagyunk, rostdusan es egészségesen főzök... És mégis...
Ez a székletbentmaradas viszont aggasztoan hangzik...
Úgy érted ezt a "tettél" érte mondatot, hogy feltételezésed szerint pszichés problémaid miatt lettek a testi tünetek?
Mert akkor a szorongás stb. megszűnése előidézné az állapot javulást nem? Nyilván menj tükrözésre es kezeld a bajt, de ha mentálisan rendben leszel, ez sem tér vissza.
Szia Ivy! Köszönöm a hozzászólásodat! Az unokatesódéknál is vanak ilyen székletproblémák és pókhas? Vagy ezt nem tudod? Ők hogy kezelik, élik meg? Engem nagyon zavar a tudat, hogy tönkrement az egészségem és persze a nagy has is.
Még nem állapította meg doki, most héten megyek tükrözésre, de sajnos nem tudok elképzelni mást, “tettem” érte, hogy ide jussak... és nálam nem székrekedés, inkább szorongás az ok. Ezért írtam, hogy nálam a rostok nem segítenek, egészségesen táplálkozom és sportolok rendszeresen, ennek ellenére alakult ki a helyzet.
Sziasztok!
Olyanok véleménye, tapasztalata érdekelne, akiknél bármilyen béltágulat fennáll.
Az érdekelne, hogy mik a tüneteitek? Hogyan kezelik? Van-e olyan, aki végül jól jött ki az egészből? Illetve kezelőorvosok nevét is szívesen fogadom.
Nálam a távozó széklet mennyisége csökkent le drasztikusan. Emiatt nagyot nőtt a hasam, és el sem tudom képzelni, hogy képes ennyi bent tárolódni... Székrekedésem nincs, a rostok, zöldségek, gyümölcsök, nem segítenek. Illetve amúgy is sok folyadékot iszom.
El vagyok keseredve, ugyanis még csak 28 éves vagyok...
Előre is köszönök minden infót, segítséget, hozzászólást!
További ajánlott fórumok:
- Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt...
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Kinek tükrözték már a vastagbelét?
- "Hobbim az életben maradás, bárhol, bármikor, bármi áron" - Életem vastagbél nélkül
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- Téged is fenyeget a vastagbélrák?