Van itt orvos, ápoló stb.? (beszélgetés)
Szia!De varrták.Viszont azt mondták,hogy arra kell vigyázni ilyen sérüléseknél,hogy 6 óra után megnő a fertőzés veszély.Túl vagyunk rajta,de hogy miért nem kellett a doktornőnek csak annyit mondani,hogy irány a baleseti...Ezért voltam annyira bizonytalan,hogy mit csináljak.
szia!
örülök, hogy nincs semmi komoly. gondolom ma már nem varrták. úgy tudom bizonyos idő után a sebszélek már nem alkalmasak rá. vagy van új technika?
Szia! Sajnálom, hogy mégis beavatkozásra került sor!Gyógyuljatok meg hamar!
Sziasztok!Reggel felhívtam a gyerekorvost(tegnap már nem értem el)és vinnem kellett volna,mert igenis összevarrják....
Túl vagyunk rajta,meg is röntgenezték,ami negatív.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.:-)))
Ha beviszed nem fél éjszaka, hanem három nap.
Ismerek olyat, akinek megröntgenezték a fejét, és úgy töltött bent napokat, másoknak a gyerekét meg csak "megfigyelték".
Azt mondták nekem a telefonba, hogy csak akkor röntgeneznek, ha úgy gondolják már a jelekből, hogy valami baj van. Én meg úgy okoskodtam, hogy megfigyelni itthon is tudom.
Köszi.Én is figyelem,de mint írtam fél éjszakánk oda lett volna(persze,ha muszály lenne ez nem lenne gond)De a férjem külföldön,a 3 gyerek itthol,és az igazság ha nem muszály éjszaka nem mászkálnék egyedül...
Lehet félreérthetően írtam:Tehát látta orvos,és ezért nem mentünk a balesetire.Ezért kérdeztem,hogy megnyugodhatok amiatt,hogy anyaként nem követtem el azt a hibát,hogy ezért nem vittem a balesetire.
Nekem akkor futott teljes erővel a fiam az asztal szélének, mikor nyáron volt a nagy vihar (év viharának mondták már akkor is). Még a házból se tudtunk kimenni. Nem volt nyílt sebe, csak púp és nagyon elanyátlanodott (feküdt, még csak nem is ült). Én bepánikoltam. Hívtam a gyerekügyeletet: Anyukaa, ne izgassa magát, majd ha hány, szédül, fáj a feje, aluszékony akkor vigyem be, megfigyelésre bent tartják. 3 napig kell figyelni a reakcióit, de hála az égnek semmi baja nem lett.
Mondjuk azt a három napot senkinek se kívánom.
Egy ismerősöm bevitte a kórházba. 3 napig benttartották, napi egyszer rájuk nyitották az ajtót. Ennyi volt a megfigyelés. Ott se lett semmi baja a gyereknek.
Szerintem mindent megtettél, amit lehetett, de azért megértelek!:) Hasonló estben nekem is jól jön a megerősítés! Aludjatok jól!:):) Holnap megírod hogy van a kis kópé?
Ezeknek ehhez semmi plusz mérvadója nincs...
A legjobb, ha inkább az orvosra hallgatnak tényleg:)
Köszi neked is!Azért mentem át,hiába vadidegen felnőtt rendelő,mert egy orvos nem hiszem,hogy egy kérdésre egy gyerek láttán ne a számára legjobbat mondja(biztos van kivétel)De még a pupilláját is megnézte,és,mint írtam szimpatikus volt(tehát érezni lehetett,hogy bízhatok benne)Csak annyit kellett volna mondania ránézésre,hogy menjek a balesetire.De mint írtad,egy anya szerintem vívódik azon,hogy jól dönt-e.Ha baj van rohanni fogok,de egy kis nyugtatást akartam tőletek.
Mi szülők sokszor túlértékeljük a dolgokat!:)
Nem szeretnék okoskodni, rémtörténeteket leírni. Csak megpróbáltam tanácsot adni a legjobb tudásom szerint! / Eü.-i a végzettségem és gyakorló anyuka vagyok 22 éve/
Szia!Azt mondogatja,hogy már nem is fáj.S persze ugyan olyan rossz....:-)))
a neurológián nem fogadják beutaló nélkül...csak az ügyeletes gyemek trauma, vagy az sbo fogadja ilyen esetben.....
mindenképpen nyugodj meg,nem lesz semmi baj...
ha rosszul lenen, az első tünetei már jelentkeztek volna... szerintem ő már rég nem emlékszik rá))
Köszönöm a segítségeteket!!!!
A feje miatt hányna, nem a seb miatt, legalábbis ez utóbbira elég kevés az esély. Lásd: ha a lábadon keletkezne egy akár 3 centis seb, attól még nem hánynál. Viszont a sebet okozó előzmény hatására maga a fej is "belső" sérülést, akár csak egy kis agyrázkódást is elszenvedhetett. De írhatod a példákat, amikre gondoltál. :)
Nem gyerekorvos.Nem ismerem.Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy Ti megnyugodnátok-e annyira,hogy látta orvos,és egy idősebb hölgy volt,akinek csak annyit kellett volna mondania,hogy menjek egyenesen a balesetire.Mivel egyedül vagyok,nem akartam feleslegesen az ikertestvérét és a másik gyerekemet egyedül hagyni egy fél éjszakára,csak azért,hogy ránézzenek pár óra várakozás után,és megállapítsák,hogy nincs baj.Remekül van,de ez nem azt jelenti,hogy nem figyelem,és akkor rohanok vele...
Nem feltétlenül! A traumatológián / ahol sebészek dolgoznak/ tudni fogják mit kell tenni és milyen vizsgálatokra van szükség, ha szükség lenne rá. De nem lesz szerintem!
Ha hány, akkor nem sebésznek kell mutatni, akkor neuros bajok keletkezhettek. Pl. agyrázkódás.
Szia! Igaz most éjszaka jön, de a biztonság kedvéért figyeld a reakcióit. Nem hiszem, hogy gond lenne, de ha bizonytalanná válik, zavart lesz v.csak egyszerűen hány, feltétlenül mutasd meg sebésznek. Egyébként szerintem, ha holnap de.-ig nem lesz semmi, akkor megnyugodhatsz! Az én csemetémnek ilyen estben pici csíkkal húzták össze a sebet.
Az egy centinél nagyobb sebet varrják össze.
De ha nyugtalan vagy, akkor vidd el holnap a balesetire: megnézik és legfeljebb nem lesz semmi baja.
mig nem hány ,addig nincs baja hidd el!!
Nem értem. Ha a gyerekorvos mondja, attól nem nyugszol meg, ha egy rakás vadidegen, attól igen?
nálunk a játszóházban heti rendszerességgel vannak ilyenek..általában ilyenkor a szülő válik nehezebb beteggé;-))
ha azt mondta minden oké, ne aggódj! ha nem hány, nem szédül, stb, semmi okod az aggodalomra!
orvos látta, biztos jobb tanácsot tudott adni, mint itt bárki látatlanban.
mitől félsz? hogy mégis össze kellett volna varrni, vagy hogy agyrázkódást kapott?
Nem mondta volna, ha baj lehet belőle.
Ez nem ilyen egyszerű. Szerintem egyelőre ne idegeskedj, aztán majd látod, hogy lett-e esetleg valami, bár ha nem kellett varrni, akkor nem lehet nagyobb gond egy agyrázkódásnál, de minden csak 99,9999%, tudod.
További ajánlott fórumok: