Van egy osztálytársam, aki nem szól senkihez, nem válaszol senkinek, még a tanárnak sem! (beszélgetés)
:))) majd megváltozik,ha magabiztosabb lesz!
Továbbra is ilyen, idén is!
Nem akarok belemenni a sok a tanár, kevés a pedagógus témába, nem ez a lényeg, hanem, hogy felfigyeltek rá, s segíteni akarnak neki, s nyilván, nem a tanár, mint azért itt is kitűnik.
:)))
Az általad vázolt példa elég meredek ahhoz, hogy ne vegyék figyelembe. De talán abból a maradék 5 ezrelékből lesz egy pedagógus akinek feltűnik és szembe megy vele, nem pedig hátat fordít. De ha mégsem, akkor Ti hívjátok fel osztálytársatok szüleinek figyelmét a tapasztaltakra.
Én sajnálom szegényt, biztos valami pszichés gonddal küzd. Lehet akár szexuális zaklatás is a háttérben...
1000 tanárból - minden suli formában - 995 hátatfordít....
A jelenség valószínűleg már szemet szúrt a tanároknak is a szülőknek is. Elképzelhető, hogy valamilyen betegsége van, ami a kommunikációs képességét, illetve a külvilággal való kapcsolatát befolyásolja, csak ezt nektek, osztálytársaknak nem mondták el, noha ahhoz, hogy segíteni tudjatok, ha más képp nem, legalább elfogadással, ezt tudnotok kellene.
Pardon.Belemerültem a gondolataimba, s egybe írtam a hszt.
Valóban ez lehet az elsődleges ok.Osztályotok összefogásával, az ofővel egyetemben, el kell mondani egy családsegítőnek vagy gyámosnak, ő tudja, mit kell tenni.-Pszichológus is -A családon belüli agresszió jelei - testi,lelki-.
Nem beszédhibás? Amit esetleg szégyel,de mindenképp segiteni kellene neki,a tanárok nem beszéltek a szülőkkel?Szegényke,sajnálom. És nagyon remélem,hogy ezért nem bántják! Esetleg te nem próbáltál vele beszélgetni arról,h van-e valami problámája?
Biztos hogy nem a gyerekkel van a baj.Elég súlyos ez az eset.Szerintem vigyék el otthonról a gyereket.Válasszák el a szülőktől minél előbb,mert a gátjai a szüleitől erednek!!!
én elég gyakran hallok ilyet a legtöbb esetben lelki eredetű gátak...nehogy kinevessék piszkálják...stb...
Nagyon nehéz neki...ha látja érzi a jót, akkor fel fog ez oldódni...
Szia!
Ezerszáz %, h vm lelki baja van, a szüleinek és a tanárainak minél előbb fel kellene ismerniük a helyzet súlyosságát és orvosi segítséget kellene számára biztosítaniuk.
Én még soha nem találkoztam hasonló emberrel, (addig el se tudtam képzelni, h bárkinek is problémát okozzon a szóbeli kommunikáció) viszont van egy kolléganőm, aki egyáltalán nem szeret és nem is tud kommunikálni, frusztrált és gátlásos, még a munkáról is alig tudunk beszélni, nem is tudok vele dolgozni.. neki is orvosi segítség kéne de sürgősen...
Ne nézzétek tétlenül!!!Szakember kell Neki, de gyorsan.(orvosra gondolok)
Szia Dani!Nekem is van egy tanfolyamtársam!Lelki sérült,lány!Mondja a tanár tegnap:Mindenki átment a vizsgán,a százalékokat mindjárt mondom!Erre a lány,elkezdett sírni,és azt mondogatta:nem mentem át,megbuktam,tuti nem sikerült,és kapkodja közben a fejét!:)
Gondolom, úgy írt le mindent.:DD
Hát ezt én se tudom,állítólag sikerült leérettségiznie,de nem tudom,hogyan.
Ha ennyire nem kommunikál, az már lehet betegség, (sz)elektív mutizmus a neve, választott "némaság"
Nekem is volt ilyen tanítványom.
De inkább kisebbekre, 14 év alattiakra jellemző.
Én inkább gátlásosnak tippelném. Írásban valamiért könnyebben tud kommunikálni. Vagyok így ezzel én is.
Csak azt nem értem, hogy ha még a tanárnak sem válaszol, akkor hogyan felel/vizsgázik ?!
Az én lányomnak is van olyan osztálytársa, aki kivonja magát mindenből.., de ennyire azért nem durva a helyzet.
Nem te vagy az a fiú véletlenül?:)
Van egy osztálytársam(fiú),aki egész nap csak mereven ül,néz a semmibe,nem szól senkihez,továbbá nem is válaszol senkinek,még a tanárnak sem,és csak interneten hajlandó megnyilvánulni pl chat oldalakon.Valami lelki betegsége lehet,vagy csak egyszerűen flegma vagy gátlásos?
További ajánlott fórumok: