Ha vannak kedvenckék, akkor nemigen lehet mit tenni, mert ők úgyis kiállnak érte. Így nehéz megmondani, hogy nála mi válik be, mert mindenki más. Én visszakiabáltam a főnökömnek, és azóta tisztel. De könnyen fordítva is elsülhetett volna. Mindenesetre amikor épp leteremt, te csak mosolyogj kitartóan. Ez azért sok hárpiát lefegyverez. Kitartás!
Engem egyszer csaptak ki. Rájöttem azért, mert csendesnek ismertek meg és amikor meg mertem szólalni, meglepődtek. Most úgy csináltam, hogy ne legyen meglepő. 😀
A miénk a leglehetetlenebb helyeken húzta végig az ujját, hogy poros-e?
Amikor "gyűjtős" voltam, képes volt bejönni 6:30-kor, és azt mondani: Nincs élet a csoportban, miért nem körjátékoztok? Mondtam, hogy nézze meg, a gyerekek jobbra-balra dőlnek, 6-kor jöttek, hót álmosak, én, amíg át nem mennek a saját csoportjukba, csak csendese beszélgetek velük, és simogatom őket.
Én is kiálltam magamért rendszeresen annakidején. Ki is rúgtak mindenhonnan. Amióta a saját magam rabszolgája vagyok, azóta nem kell harcolnom senkivel. Sokkal jobb lett az életminőségem.
Ha nem állsz ki magadért, akkor képtelen vagy tűrni! Kérdés az, hogy megéri-e neked? Minden más csak belemagyarázás. Én mindig kiállok magamért, ha úgy adódik. Mindig ilyen voltam, s maradok is. :)
Pedagógust mindenhol százkézzel keresnek (ezért nem is rúgnak ki senkit, pedig rengeteg ócska tanár van, már bocsánat), te tudod, hogy neked mi a fontos.
Végezd jól a munkád, hogy ne tudjon belekötni. Ne találjon rajtad fogást. Ha leb.sz maradj higgadt és mosolyogj, az talán összezavarja, de nem biztos, lehet, hogy csak olaj a tűzre.
Középiskolai tanár vagyok, 24 éve. A testület nagyon jó, szinte családias. Ám az igazgatónő megmérgezi a légkört, vannak a "kedvenckék", akiknek mindent lehet, és vagyunk mi, a másik csapat, akikbe minden sz@rért beleköt, semmi sem jó neki. Eljönni nem akarunk onnan emiatt, s lázadni merők is kevesen vagyunk. Van-e valamilyen "pszichológiai trükk", hogy ne szenvedjünk nap mint nap ettől a fúriától? Gondolok itt a reakció módjára, amikor épp le... valamelyikünket, a semmiért?
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.