Van családom, mégis magányosnak érzem magam.... (beszélgetés)
Szió!
Sajnos csak így este tudok lenni leginkább.
A gyerek nappal teljesen leköt gondolom nem kell magyarázni.Most ráadásul vendég gyerek is lesz a nyáron(a férjem unoka huga-unoka öccsei).
Ha akarod küldöm priviben az msn-címem esténként tudunk "beszélni".
Így alakult sajna. De minden rosszban van egy kicsike jó, nekem sokkal jobb lett a közérzetem és a lelki állapotom is.
Ilyen kicsi gyerekkel nincs túl sok program lehetőség. Mi a Ringatóra jártunk, ennek is utána tudsz nézni a neten. Babaúszás, amire mi végül nem mentünk. Babakocsizás, ez közös családi programnak is nagyon jó.
Szia Mindzsi!
Nekem ikerlányaim vannak, és egy fantasztikus párom, de volt mikor én is éreztem ki kell mozdulnom mert nem bírom ezt a monoton napi teendőket! Hála a párom vigyáz a lányokra így én mellette tanulok, tornázok, és jártam konditerembe, fürdőbe kezelésekre. Kicsit kikapcsolódtam ,meg ha tehetjük megyünk kettesbe valahova kirándulni!
Szerintem rátok férne egy kis kirándulás!
A párod valószínűleg meg tudja oldani, az enyémnek is ment. Ez lehet csak nálam volt így, de én sokkal normálisabb lettem idegileg miután abbahagytam a szoptatást. Ezzel persze nem erre akarlak bíztatni, de a zaklatottságodnak lehetnek ilyen jellegű hormonális okai is. Csak azt tudom mondani, hogy kitartás, ahogy telik az idő minden sokkal könnyebb lesz!
A sulira vissza térve, vannak ingyenes tanfolyamok. A Perfekt-nél "okos kismama" néven. Ha ezt így beírod a keresőbe, kiadja a támogatott képzések listáját.
Ha nem akarod a kicsit hosszú időre magára hagyni, menj el csak 20 percre, majd növeld az időt. Ennyi kell és jár is neked!
Az biztos, hogy még egy kicsit türelmesnek kell lenned. Én imádom a kislányomat, de be kell valljam az első egy év vele nem volt éppen egy leány álom! (Légyszi ne kövezzetek meg ezért!) Most viszont sokkal jobb minden. Kiszámíthatóbb az egész életünk és míg 5-6 hónaposan csak velem volt el a lányom, most tulajdonképpen mindenkivel elvan aki foglalkozik vele.
Ebben az időszakban én azt csináltam, hogy szombatonként, amikor a párom otthon volt elmentem két órára vásárolni, csavarogni, szolizni. A közelben voltam, ha bármi van haza tudjak menni. Ez több szempontból előnyös. Egyrészről neked, mert feltöltődsz, másrészt jobban összeszoknak a párod és a kicsi, plusz a párod is talán kissé megértőbb lesz veled, mert megtudja,milyen is otthon lenni a gyerekkel. Szoptatsz még?
Kedves Mindzsi!
Szerintem sokan vannak ezzel így, többek között én is. A baráti kör teljesen megváltozik gyerek után és nagyon nehéz újakat találni. Egyébként az olyan igazi barátság nők között nagyon ritka.
Nekem egy 15 hónapos kislányom van, talán a párommal kapcsolatban szerencsésebbnek mondhatom magam, de nekem is hiányoznak a barátaim, akik szépen leépültek a gyerek óta.
Nekem az vált be, hogy állandóan tanulok valamit, ez nagyon sokat dob a lelki állapoton, még ha kicsit stresszes is gyerek mellett. Jó eljárni egy teljesen más közegbe, mint ami otthon körülvesz és ezen kívül nagyon hasznos is. Gondold végig mihez lenne kedved, amit csakis magadért teszel és valósíts meg! Lehet ez suli, sport, bármi! Ez hozza magával az új célokat, új ismerősöket esetleg barátokat is.
De ugyan így vagyok.Suli után elmentem vele dolgozni és a barátaim szépen más irányba mentek.
Eddig mindig együtt voltunk és nem hiányzott semmi.De mióta távol dolgozik és ugye jött a gyerek minden más.
Jah, közben megírtad :)
A kommunikáció, beszélgetés pedig nagyon fontos.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha egy amúgy jó házasságban magányosnak érzem magam, de a férjem erröl nem akar tudomást venni azt mondja nálunk minden rendben!
- Hogyan tudom a legkönnyebben túlélni, hogy egyedül vagyok, és magányosnak érzem magam?
- Nincs egy barátom se, magányosnak érzem megam de nagyon.
- Tanácstalannak és magányosnak érzem magam
- Mindenem megvan mégis magányosnak érzem magam, volt így már valaki?
- Miért érzem magam magányosnak, ha mégis 2-3 napig nem beszélünk?