Valós vélemények az elektromos fűtésről (beszélgetős fórum)
Én bizony nem tudom, ha a példában alapul vett 3 db konvektort üzemeltetem, mennyi a valós fogyasztás egy hónap alatt, mert úgy látom, egy-egy ilyennek 2000 Watt az óránkánti fogyasztása.
Még ha van is rajtuk hőfokszabályzó, szerintem aligha jön ki havi 30 ezer Ft-ból a téli fűtés.
Nyilván függ az épület szigetelésétől is, és hogy önálló épületet kell-e kifűteni, vagy egy lakást, amelyet minden oldalról másik, szintén fűtött lakás határol...
Villany melegités alapvetően vizforralásra a legjobb, ahol a fűtőtest közvetlenül a vízben van, bojler
Olajradiátonak nagy a vesztessége, mert kicsi a hőleadó felülete, elöbb az olajnak kell felmelegednie, majd a fém bordknak
Jobb az infra fűtés, de az csak egy bizonyos területen melehit, amikor a szórás sugarában vagy, azon kivül hideg van
Jó a klima fűtés is ha H tarifára van kötve.
Ez egy spec. szolgáltatás az áramszolgáltató rászészéröl, de az uj fogyasztási hely kialakitása nem kis pénz
Az izzószálas ventilátoros fűtés a legjobb hatásfokú, mert a levegő az izzószálon át közvetlenül melegiti a levegőt
Hátránya hogy ha nem működik azonnal kihül a lakás
Én a gázkonveltor híve vagyok
Itt minden előny és hátrány érvényesül :)
Pénzt nem lehet a semmiböl nyerni
Az attól függ, mekkora a helyiség, mennyire akarod felfűteni. Be lehet állítani, hány watton menjen.
Nekünk régen jó pár évig olajradiátorunk volt, kibírtuk. Kis szoba, nagy magasság volt. Hosszú távon az elektromos fűtés nem tudom megéri-e?
A légkondit meg hőfokra lehet beállítani.(bár lehet, azóta már az olajradiátorokat is)
Milyen fűtőberendezésre gondoltál? És milyen helyett?
Mi használtunk olajradiátort, az nagyon ette az áramot.
Tavaly légkondival fűtöttünk, nem volt sokkal drágább, mint a távfűtés, viszont melegebb volt a lakásban.
További ajánlott fórumok:
- Tesco Baby elektromos sterilizálóról mik a vélemények?
- Mi a véleményetek az elektromos hintáról?
- Mi a véleményetek az elektromos lakásillatosítókról? Használja valaki?
- Kinek mi a velemenye az elektromos mellszivokrol?
- Mi a véleményetek az elektromos rovarcsapdákról?
- Szeretnék érdeklődni, hogy mi a véleményetek a korszerű elektromos fűtésről?