Válóper időtartama (beszélgetés)
Ne mondd, hogy senki nem segít, csak támad.
Én közös megegyezéssel váltam, a beadott keresetet mindketten aláírtuk. Akkor még volt kötelező békéltető, tehát a második tárgyaláson mondták ki a válást. Viszont nem kérdezgették, hogy mi okból, és kinek a hibájából.
Ma már közös megegyezés esetén nincs kötelező békéltető. Mi a közös vagyon megosztásáról szóló listát is beadtuk, pontosan egyformán osztottuk, azt is mindketten aláírtuk, és egy nekifutásban azt is jóváhagyták. Nálunk nem volt semmi olyan, amiben még civakodtunk volna.
Később úgy hozta az élet, hogy 2 választó cikluson keresztül voltam válóperes bíró mellett népi ülnök. Sok mindent tanultam, sok mindent láttam, hallottam...(ott tépték egymást, mert az egyiknek 2db. fakanállal több jutott!! és hasonlók. Mocskos dolgok mennek ott!)
Azért is írtam, ha a válást akarod meggyorsítani, akkor ne csatolj mellé sem gyerektartási ügyet, se vagyon-megosztási ügyet, a válás ez esetben gyorsan megy.
A stilus maga az ember.
Gondolom rossz tapasztalat. Hogy irhatsz ilyet ismeretlenül?
A gyerektartás sem lesz nagy összeg, amennyiben nem tanul tovább 18 éves kora után.
Vagy megváltja a házat, vagy eladják és felezik az árát.
Csak abban az esetben, ha a párodat megillető tulajdonrészt ki tudod neki fizetni. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor a legrosszabb verzió, amikor műszakilag felezitek a házat, két külön bejárattal, és ti is, ő is csak szorongtok a fele-fele tulajdonban, amit később úgy már szinte el sem lehet adni!
Ne ringasd magad ilyen álmokban, a törvény nem így működik!
Ha nem igazán sürgős, akkor a helyedben megvárnám, míg a lányod nagykorú lesz, mert akkor már a gyermek-elhelyezés ügyben nem kell a tárgyalást lefolytatni.
Az esetben kizárólag csak a válóper, közös megegyezés esetén akár 1 fordulósan is sikerülhetne. A vagyon megosztás egy külön ügy lenne, de ezek szerint az nem lenne síma dolog.
Ezek te indítottál már korábban is egy fórumot, ahol azt tárgyaltuk ki, hogy a párod nem akar kiköltözni a házból, inkább kifizetné neked a tulajdonrészedet, és a szüleid által nyújtott segítség értékét hogyan tudnád rajta bevasalni...
Ha a közös tulajdon megosztását nem kapcsoljátok össze a válóperrel, akkor a válást valóban gyorsan kimondják.
Van lehetőség, hogy a vagyonmegosztást egy külön perben indítjátok. Ha abban nem tudtok megegyezni, az a rész hónapokig is eltarthat.
Persze! És még sok más egyéb esetben sem!
Az FI semmi támpontot nem adott, ezért raktam fel egy olyan oldalt a google-ból, ahol a különböző részletek ismeretében tud válogatni.
Kérlek, olvasd el az utolsó mondatomat is.
Ha van kiskorú gyerek, nem lehet egy tárgyalással elválni.
Akkor sem, ha közös megegyezéssel válnak.
Az első találat szerint minimum 2-3 hónap az első tárgyalás,...
De: ha lentebb görgetsz, írja a: közös megegyezés esetén akár egyetlen tárgyalással lehetséges.
Olvasd át, és sok mindent meg lehet tudni, attól függően, hogyan történik a válókereset benyújtása, közös megegyezéssel, ügyvéddel, stb.
További ajánlott fórumok:
- Mi volt a leghosszabb időtartam, amíg egy szett gumiabroncsot használtál az autódon?
- Hogy legyenek a kezelések időtartamai? Masszőrnek tanulok
- Mennyi idős gyereket vihet el magával az apuka a láthatás időtartamára? Van erre valami szabály, rendelet?
- Avast virusírtó telepitése 1 éves időtartamra hogyan történik?
- Ha szünetelteti valaki az egyéni vállalkozását, akkor a szüneteltetés időtartamára megilleti munkanélküli segély?
- Miért kapok határozott időtartamú szerződést?