Válás! Tudna nekem segíteni? Esetleg valaki végigcsinálta úgy, hogy a férje nem akarta.... (beszélgetős fórum)
Csakhogy nem minden férfit lehet apának is nevezni.
És az aki zsarolásra használja fel őket, az bosszúálló.
Miért kell általánosítani? Nem minden nő hisztis és bosszúálló.
Mindkét oldalról van ilyen is, meg olyan is. Egyik sem különb a másiknál. Csakhogy sok férfi nem vállalja fel a felelősséget. Nem azért marad sok gyerek az anyánál mert az az alkalmasabb, hanem az apa nem tart rá (csunya szó ) igényt.
Pl. nálunk zsarol vele. Méghozzá úgy, hogy nyilvánvalóvá teszi, hogy nem neki kell, de azt sem akarja hogy velem legyen.
Fiamnak minden masodik heten nala vannak a lanyai.
Igy megy ez mar több mind 10 eve miota szeparalottak .Mind ket szulöre joga van a gyereknek es nem pedig forditva .
Ez az ultimata visszaeles a gyerekel es a gyerek jogaival nagyon szomoru dolog .
Hany kis lelket zuzott össze ez a erzelmi " strategia " majd en megmutatom hogy mikor lashassa a gyereket!
Fiamnak a kissebik lanya csak nem egesz fele eves volt es mar osztotak erte a felelöseget mind ketten. Miert ez a lenezes? hidd el hogy nagyon sokszor a ferfi sokkal jobban ban a gyerekel mind az annya . Kevesbe hisztis es kevesbe bosszualo mind a nö. Igen is itt az ideje hogy a papak is valaljak a felelöseguket es kialjanak a jogaiert .
Szia!
Tudom, hogy nem ez a téma, de indítottál egy fórumot, hogy több folt lett rajtad és utána eltűntél. Azóta aggódunk érted, hogy mitől volt. Kiderült valami? Vagy a férjedtől lett? Sokáig nem jelentkeztél. Remélem ezen a problémádon kívül minden rendben van!
Pontosan ezt szerettem volna tanácsolni én is.
Minnél hamarabb. Mindent elmondasz.
ha hagyod magad tud is zsarolni4 ne aggódj, nem veheti el tőled a gydrekeket!
ő lenne a legjobban megijedve,mert nem tudna mit kezdeni ilyen kicsi gyerekekkel
istenem... hát ezt nagyon sajnálom...
van bármi lehetőséged máshol élni? akár szülőknél vagy bárhol? ha van egy hely, ahova tudtok menni a gyerekekkel, akkor bárhogy fenyegetőzhet van esélyed. borzalmas lehet egy ilyen lelki terror, de ha ez tényleg ilyen, akkor még hamarabb kell cselekedned! csak rosszabb lesz, és erősebb... ha képtelen vagy megbeszélni vele, mrt olyan típus, akkor lehet nem is kéne vele próbálkozni, mert azzal is ronthatsz a helyzeten. mindenképpen ügyvéddel kell közelítened hozzá. keress fel egyet (akár tudtán kívül), beszéljétek át a lehetőségeket, a folyamatot és csak utána lépj. ha ilyen "erőszakos", csak akkor lépj felé, ha már megtetted előtte az ilyen óvintézkedéseket és van melletted egy jogi képviselő, különben esélyed sincs. És nem azért, mert nem lenne, hanem mert annyira fog befolyásolni, hogy saját magadat tartod majd vissza. Nem akarok okoskodni vagy ilyesmi, nem voltam még ilyen helyzetben, de mint külső néző ezt tudom tanácsolni: otthon ne tegyél semmit. szóba se hozd. menj el egy ügyvédhez, mondj el neki MINDENT és kérd a tanácsát, majd cselekedj aszerint. ők azok akik igazán tudnak segíteni egy ilyen ügyben.
Gonodolod hogy a másik fél meg érti?
Példa. Szidalmaz,fenyeget zsarol,azzal hogy mit tesz, mivel vádol, hogy elvegye a gyereket tőlem, úgy hogy a gyerek is hallja, aztán mosolyogva odaszól neki, nem téged akarlak bántani csillagom...
A bosszu sok mindenre készteti őket. Nem értik meg, nem is akarják. nem mindenki tud normálisan válni.
A baj, hogy a másik félből viszont iszonyatos félelmet vált ez ki akkor is, ha tudja hogy nem teheti meg. Nem könnyü. Nehéz, de van kiut.
Csak kell egy ügyvéd és egy olyan ember támogatása lélekben, akinek elhiszi azt amit igazából tud is.
Ilyen tapasztalatom nincs, de előre is sok erőt és kitartást kívánok hozzá!
Ha egyszer már eldöntötted, valószínűleg olyan állapotban van a kapcsolatotok, hogy azt már nem lehet megmenteni.
A fiúk biztos ki lesznek téve ennek, nem tudod előttük az egészet eltitkolni.
Miért nem vagy független a férjedtől anyagilag? Nincs munkád?
Tudom, hogy gáz, de mégis azt tanácsolom, ha tudod, vedd fel telefonnal ezeket a fenyegetéseket. Hátha később mégis beváltja a fenyegetéseket, és elviszi tőled a fiúkat.
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan, aki munkaügyi jogász, vagy munkajogi kérdésekben esetleg segíteni tudna?
- Tudsz esetleg segíteni?Ezeket a könyveket keresem...
- Matekpélda valaki esetleg tudna segíteni?
- Irodalom házi, valaki esetleg tudna segíteni?
- PS2 gépet keresek karácsonyi ajándéknak, olcsóbban, akár használtat is. Tud nekem valaki segíteni? Bp és Pest megye környéken esetleg?
- Ismeri, esetleg használt valaki Herbalife termékeket? 20kg szeretnék fogyni, a Herbalife tud segíteni?