Válás előtt állok (beszélgetés)
Nem értek egyet veled, mitől lenne nagyobb katasztrófa a válás, mint hogy a gyerek két ordítozó félőrülttel vagy eljátszott "boldogságban" kénytelen felnőni?
S ha nem is látta egyben a családját? Sok tényezős a dolog, ezt a válás ellenes maszlagot csak azok erőltetik akik így meg tudják akadályozni a férjük/feleségük távozását. Az emberek többsége nem örömből válik.
Én olyan szülők mellett nőttem fel, akik a gyerekek miatt együtt maradtak, mindannyian jobban jártunk volna ha nem teszik!
Ez olyan aranyos "nekem szerencsém volt".
Minden gyereket egyformán megvisel a válás, csak nem mindig könnyű észrevenni, vagy ő nem mutatja ki, mert elfojtja fájdalmát, és majd később jön előtérbe, módosult formában, hátrányként. Persze, hogy alkalmazkodik az új helyzethez mert nincs is más választása, de ő ezt egy kényszernek éli meg amit nem akar, ő a családját akarja egyben látni, mint régen.
A válás egy nagy tragédia, széthullik a család... és ezt a gyerekek érzik, akárhány évesek is! Tehát a válás minden része egy nagy szerencsétlenség!
A gyereknevelésnél két szempont ami nagyon fontos: 1. hagyjátok ki a válásból a gyereket - el kell neki magyarázni, hogy apa és anya már nem szereti egymást, de őt igen s ez nem változik azzal, hogy a szülei elválnak, 2. Érzelmi biztonságban, következetesen nevelni, a többihez igazodik. Egy jobb könyv: Cziegler Orsolya: Egyedül nevelem.
A lepapírozás nagyon fontos, mert ha eldurvul a helyzet a megbeszélteket is felülírják az érzelmek.
Nekem szerencsém volt, ügyvéd nélkül, közös megegyezéssel váltam, a kicsit sem viselte meg túlságosan (minél kisebb a gyerek annál könnyebben alkalmazkodik az új helyzethez). Ha konkrét kérdésed van szívesen válaszolok. (Jogi kérdésekben nem tudok).
Korulottem rengetegen valtak/valnak. Minden hazassag mas (gyerkocok, korulmenyek) szval, konkretizalni kene,mi az ami erdekel.
Hiaba irja meg vki a velemenyet azert az max.iranyado.
Amit tudnek irni: sogornomek 14 ev utan valtak. Es a gyerkoc kozos megosztas an van 3-4,4-3 /het. Anyagilag passz, ahhoz ugyved kell.
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Miért jó? (Olvasd el a fórumnyitót, mielőtt válaszolsz.)
- HSG vizsgálat előtt állok.Tud valaki valami biztatót mondani erről?
- Kombinált tűzhely vásárlás előtt állok. Mik a tapasztalataitok? Milyen tipust (márkát) válasszak?