Mi látható pontosan az UH felvételen? (tudásbázis)
Anno ilyenkor elmentem egy másik orvoshoz is magánban, akinek volt UH gépe, mert nem bírtam volna ki a 2 hetet. Mondjuk kár volt, mert az a doki nagyon nem értett hozzá, de legalább jó drága volt. Össze-vissza hablatyolt, minden áron tudni akarta, mit mondott a másik orvos és akkor ő is azt mondta. De ezt te is megteheted, hátha jobbat találsz és megnyugtat.
Majd genetikai UH-nak lesz értelme, de azt bőven a 20. hét után csinálják, ha jól tudom.
Igen, sok mindent most nem tehetek. Felmentem az ugyfelkapus cuccra, ahol latom a leleteket stb, de ott sincs a tegnapi naprol semmi. 😔
Illetve, lehet hulye kerdes, de az also kiskepen latszik egy ilyen vonal (er?) ami bele megy a petezsakba. Az micsoda lehet?
Sajnos nem feltétlenül. Ezért kell olyankor sokaknak műtéti befejezés.
De egyelőre ne erre gondolj! Szedd a progit és terhesvitamint, folsavat, most ennyit tehetsz.
Igen en is ebben bizok. Csak ez a ket het rohadt hosszu lesz… 🥺
Szedek progit, ha esetleg nem fejlodne tovabb es elvetelnek akkor azt mindenkeppen ereznem? Verzesre es gorcsre gondolok.
Ha az orvos irt beutalokat akkor biztos mindent rendben talalt.
Oszinten en nem latok embriot, de nem vagyok orvos, es a kep os eleg rossz minosegu ha baj lenne biztos mondta volna. Szerintem a dokik atlagos 28 napos ciklussal szamolnak de ha neked hosszu a ciklusod akkor kesobb is volt ovud tehat fiatalabb a terhesseged.
Nyugodj meg.
Nem irt leletet, csak beutalokat kaptam, vervetelre, vedonohoz a jo istenhez is. De nem ertem, amig nem latszik embrio, addig minek? Es nem negativ akarok lenni..
Egyik alkalmazas szerint amugy 5+5 vagyok, masik szerint 6+5, a doki 6+2t irt. Nem tudom.. a ciklusaim hosszuak, 33 naposak.
Szia ! Talan kicsit kesobb fogant ? Mar ilyenkor tenyleg van altalaban szivhang es de embrio biztos. De ilyenkor a fogantatas idejeben par nap elteres is sokat szamit.
Leletet nem irt az orvos ? Csak uh keped van ?
Gesztacios zsak a petezsak.
A gesztracios zsak az a petezsak amugy? Bocsi ha butyuta kerdeseim vannak, elso terhesseg.
Nem baj hogy meg ures? 🥺 nem tul nagy ahhoz kepest?
A gesztációs zsák/ez viszi körül az embriót/ már látszik. Ez mutatja azt is hogy méhen belüli a terhesség.Ez 13.9 mm
Ha jól látom 6 hetes és 2 napos terhes vagy.
Ha azt mondta 6 terhes vagy, akkor ezt láthatta. Ezt a terhesség hétről hétre oldalról szedtem.
"Noha az embrió a terhesség 6. hetében még alig több mint 1 cm, és még nem hasonlít egy babához, már két különálló fekete folt található a gyorsan fejlődő fej két oldalán. Ezek az optikai hólyagok, melyekből később a szemek lesznek. Ezzel egyidejűleg az orr, a fül, az állkapocs is formálódni kezd, a kezek és lábak csírája is megjelenik, valamint az emésztőrendszer és a légzőrendszer kialakulása is kezdetét veszi.
A legizgalmasabb fejlődés ezen a héten, hogy egy vaginális ultrahang vizsgálat valószínűleg képes felismerni a magzati pólust, amely a magzati sejtek gyűjteménye, a fejlődő baba legkorábbi vizuális bizonyítéka.
Terhességi vizsgálat
Noha a várakozás nehéz lehet, valószínűleg már csak 3 hét van az első nőgyógyászati vizsgálatig. Ugyanakkor, ha korábban volt már vetélésed, vagy ha hüvelyi vérzést tapasztalsz, valószínű, hogy már most korai ultrahangos vizsgálatra küldenek. Bár a pecsételő vérzés normálisnak tekinthető ebben az időszakban, ha a vérzés sok vagy vérrögös és görcsölsz, fordulj orvoshoz!
Mire figyelj ezen a héten?
Ha sokszor kell pisilned, az valójában jó hír, és azt jelenti, hogy elég hidratált vagy, ami fontos szerepet játszik a placenta kialakulásában. Törekedj arra, hogy legalább napi 8-12 pohár vizet fogyassz! Ha nem jársz gyakrabban a mosdóba a szokásosnál, az annak a jele lehet, hogy több folyadékra van szükséged, vagy figyelmen kívül hagyod a szervezeted jelzéseit.
Bár az állandó vizelési inger kellemetlen lehet, fontos, hogy ne tartsd vissza sokáig! Ugyanis akkor, ha a vizelet túl hosszú ideig van a húgyhólyagban, nagyobb az esélye a baktériumok megtelepedésének, és a húgyúti fertőzéseknek. A 6. terhességi héttől fokozott a húgyúti fertőzések kialakulásának kockázata."
Boldog babavárást!
Ez a kép annyira pici/legalábbis nálam/, hogy ezt kiolvasni lehetetlen!
Töltsd fel a képet a Hoxára akkor talán tudunk segíteni!
Sziasztok! A doki annyit mondott kb 6 hetes terhes vagyok. Nem mondta mi mekkora, van e szikholyag semmi. Menjek vissza ket het mulva. Valaki segitene leolvasni?
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíj felvétele halál esetén
- Volt párom titokban felvételeket készített...
- Lakáshitel felvételekor mennyik a költségek?
- Hitel/Kölcsön felvétele lehetséges valahol GYES-re? (200 e ft)
- Az mit jelenthet ha a tüdőszűrőtől egy olyan papír jött ki, amire azt írták, hogy "nem sikerült a felvétele"?
- Nyugdíj felvétele, ha akadályozott a nyugdíjas?