Vádli görcsölésre valami házi praktika, kenőcs (beszélgetés)
Nekem is volt napi rendszerességgel vádligörcsöm és gyakran a talpam is begörcsölt, nem csak éjjel, hanem már napközben is. De biztos vagyok benne, hogy vízhiány okozta, mert régebben valami tragikusan nem ittam egész nap, hónapokon át, annyi folyadékot vettem fel, ami az ételekben volt. Mikor napi rendszerességgel többször begörcsöltem, akkor vettem ásványvizeket és az segített.
Pár hónapja rászoktam végre a vízivásra, vettem víztisztító kancsót és napi 2 liter vizet megiszok. Azóta egyszer sem volt lábgörcsöm, pedig előtte mindennapos volt.
Ha azóta jött elő újra, vagy súlyosbodott a gond, mióta dolgozol, akkor meg kéne nézni, hogy megfelelő-e a cipő, amit viselsz munka közben.
Álló munkánál ennek nagy jelentősége van, a rossz cipő okozhat állandó térd-, boka-, vádlifájdalmakat.
Hmm... Fogamzásgátló? Én megemlíteném a nőgyógyásznak is ezt a vádligörcsöt...
Ha visszeres vagy, vagy hajlamos a trombózisra, akkor fokozottan oda kell figyelni.
Ezt én is ismerem, tényleg jó.
sok folyadék
kálcium, magnézium, kálium szintet kéne nézni, ha kell pótolni
az ereket is jó lenne megnézni, ha ott baj van - HRI Vitalion ( recept nélkül kapni)
ha leülsz pihenni, masszirozd végig a lábad lentről + bokakörzés lassan.
A magnéziumon kívül tényleg a kálcium a másik, ami segíthet.
De én azért mindenképp megnézetném az ereimet a helyedben... Ha azok a baj forrása, sajna magától nem lesz jobb. Valamit tenni kell velük. És ezalatt nem azt értem, hogy mindenképp meg kell operáltatni, az is lehet, hogy valami speckó kenőcs jó lesz rá.
Egy szó mint száz, ne az orvosok miatt, hanem magad és a huncutszemű kislegényed miatt menj orvoshoz!
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- Nemvárt napján terhesség esetén előfordulhat ugyanolyan erős görcsölés, mintha valóban megjönne?
- 22 hetesen görcsölés
- Nyirok ödéma? Tud-e valaki ellenszert? Gyógyszert? Kenőcsöt? Házi praktikák?
- Barnázás, görcsölés
- Tudtok erre valami jó praktikát, esetleg kenőcsöt vagy bármit?