Üvegtesti homály és szemvillanás a látásnál (beszélgetés)
Én is paráztam nagyon, de feleslegesen. A szemész azt mondta, hogy a lézeres műtét egyáltalán nem fáj, ami nagyon jó hír, de azért örülök, hogy nem volt rá szükség.
Nálam ezt is a változókor hozta, mint annyi más "finomságot", pl. a szemszárazságot. Úgy tudom, hogy önmagában a hártyaleválás nem probléma, nem kell kezelni, én nem is csinálok vele semmit.
A munkádra szerintem kérdezz rá, lehet, hogy kevesebb tányért kell egyszerre vinni, de lehet, hogy belefér, mit most csinálsz. Jobb, ha a doki mondja meg.
Nekem nem volt egyáltalán homályos a látásom a pupillatágítás után, vagy nem vettem észre, mert az agyam kiegyenlítette, hiszen a másik szememhez nem nyúltak. Annyi van, hogy utána pár óráig nem szabad olvasni, mert nem tud rendesen fókuszálni a szem. Én hülye ezt nem vettem komolyan, mert volt egy határidős munkám és rögtön nekiálltam a gépen dolgozni. Utána napokig hányingerem volt és úgy húzott a szemem, mintha rossz lenne az olvasószemüvegem. A következő alkalommal okosabb voltam és a pupillatágítás után aznap nem olvastam semmit, nem is volt gond.
Üdv.
Köszönöm szépen a hozzászólást.
Akkor lehetséges hogy nálam se kell műtét.En már a legrosszabbra gondoltam,azt sejtettem hogy ez valamitől van.Sajnos a munkám elég strapás, felszolgáló vagyok egy szállodában.Sokszor tányérokkal teli tálcát cipelek.Majd kedden megtudom a diagnózist.A pupillatágitás után mennyi ideig volt nálad homályos látás?Persze ez egyénileg változó.
Igen, van. Azért villan, mert ahogy válik le az üvegtesti határhártya, ráncigálja a retinát, és olyankor bevillan a fény. Ezt pupillatágítás után tudják vizsgálni.
Engem tavaly küldött be a szemész a kórházba, mert a vizsgálatnál úgy látta, hogy beszakadt a retina és azt sürgősen kezelni kell. A kórházban azt mondták, hogy nem szakadt be, de monitoroztak még kb. 4 hónapig. A villogás folyamatosan csökkent, de még mindig van néha, mert a leválás nem fejeződött be. Azt mondták, hogy a nagy emelések kerülendők és minden olyan sport, amiben ütés érheti a szemet, pl. boxolás.
Ha bármilyen apró retinaszakadást láttak volna, akkor azt lézeresen kezelték volna, de szerencsére nem kellett.
Igen,nekem is a sötétben,illetve utcán este lámpafény mellett.Napkozben nem szokott lenni.Neked ez a tünet mióta van?
Nekem.kb 1 hónapja
Nekem ez esti sötétségben fordul elő, mikor nem kapcsolok villanyt és úgy járkálok a lakásban, általában a bal szememben, ha oldalra nézek.
Neked milyen fényviszonyban?
Úszó foltokat én is szoktam látni.
Kíváncsi leszek, hogy a szemész mit mond majd neked. Én is nemrég voltam orvosnál, nem emiatt, és nálam nem láttak semmi olyat, amivel foglalkozni kéne.
Üdv.
Pár hete a bal szemem látásánál látok ilyen fekete fonál szerű vonalat,ami állítólag üveg testi homály,viszont néha szemvillanás is társul hozzá.
Jövő hétre kaptam időpontot szemészeti vizsgálatra!
Van e valakinek ilyen problémája?
További ajánlott fórumok:
- Tükör által homályosan...
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- Mobiltelefon kijelző üvegét mivel lehet karc és homálymentessé varázsolni?
- Panasonic DMC-FZ30-as fényképezőgépnél mit kell visszaállítani hogy ne legyen homályos a kép?
- Gyógyszer mellékhatásaként üvegtesti homály alakult ki, mikor múlik el?
- Üvegtesti homály.