Utazhatok nagycsaládosként 5 gyerekkel? (tudásbázis)
Ezt találtam,neked:)
Nagycsaládos kedvezmény – három gyerektől:
A legalább három saját gyermekével együtt utazó egy vagy két szülő, továbbá a gyermekek is 90%-os kedvezménnyel utazhatnak. MÁV START,belföld, másodosztály
Nekünk 3 gyermekünk van, de még nem utaztunk együtt sem vonaton sem buszon, idén nyárra tervezzük. Milyen papír kell; mivel tudom igazolni, hogy mind a 3 gyerek az enyém? Születési anyakönyvi kivonatok, valami a házasságról is mivel nem vettem fel a férjem nevét?
Köszönöm a segítséget!
Tőlünk még sosem kértek a vonaton iratokat azt igazolandó hogy mindhárom gyerek a miénk. Bár csak rájuk kell nézni, le sem tudnák tagadni hogy testvérek. Egyszer vittünk egy plusz kislányt, a lányom barátnőjét, neki 50 %-os jegyet vettünk. Az IC-n megkérdezte a kalauz, neki miért nem vettünk 90 %-ost.
De szabályosan a párod és a 3 gyereke mehetnek 90 %-os jeggyel, a te gyerekeid 50 %-ossal (ha elmúltak már 6 évesek), te pedig 33 %-ossal. Én biztos így csinálnám. Ez a vonaton így van, buszon nem tudom.
így már értem
:)
A buszon szokták kérni a 'papírt'.
A vonatnál 'változó'! A jegypénztárban kérik, ha automatából veszed a jegyet, ott ugye ki kérje, de pl. a kalauz is kérheti. Nem mind kéri, de ezt sem tudhatod előre.
Na, ezt most jól megmondtam!;))
További ajánlott fórumok:
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- Huszonévesen nagycsaládosként....?
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Az én hibámból csalt meg a párom és hagyott el a gyerekkel! Van visszaút?
- Közös hang a felnőtt gyerekkel
- Nagyon nagycsalád, de 4 gyerekkel