Utál enni a kislányom 😕 (beszélgetés)
Nálunk 14 hónapos volt a fiam, amikor hasonlót játszottunk el. Ráadásul miattam még a szopiról is le kellett állni. Az volt a megoldás, hogy önállóan evett, a tányéromból. Akkor ettem olyat, amit neki nem akartam adni, amikor már jóllakott. 2 éves elmúlt, mire újra közelíthettem a szájához kanállal.
Legyél türelmes vele, te is érzed, hogy sok volt neki. Érdemes falatkákat is rakni elé, s ő kóstolgassa, vegye a szájába. Először biztos kevés, de kialakul majd. S kanállal is próbálhatja ő maga is.
Szia!
Szerintem van elég tejed,ugye beállt a kereslet-kínálat.
Lehet megkéne próbálnod kezé be adni a kanalat,had egyen egyedül.
Az enyém is eljátszotta ezt a nem eszek semmit,kezébe kanál és evett...oké hogy kézzel is,de sikerélménye volt
A kisfiam 7 hónaposan kezdte,a lányom 8..
Most a fiu 3 lesz a kislány 17 hónapos és gyönyörűen esznek :)
Sziasztok ! Először is még új vagyok itt szóval bocsi ha valamit nem úgy csinálok ahogy kelne !
Na szóval van egy 10 hónapos kislányom aki ezelőtt nagyon jól evett! Anyatejes így 6 hónapos korban kináltam meg először almával . Fejlődünk is anyira, hogy már lassan mindent evett. Aztán minden egybe ránk zúdult , 😞volt kullancsunk így antibiotikumot kapott , mikor lejárt a kezelés megfázott ujra kezelést kapott (nurofent ) aztán következő heten jöttek a felső metsző fogak , következő héten piros lett a torka , elment a hangja így ujra kezelést kapott ( nurofent , Respisun aerosolba, Biosept) ! Most már nem kap semmit , ujra jól vagyunk ,de ez időszak allatt ugyebár nem nagyon akart enni én meg hát kináltam, hogy na meg egy kanállal , mesemondás , mondokázás , éneklés , tapsikolás, mindent amit az eszem fel ért csak hogy egyen egy keveset . Addig jutottunk hogy mikor a kanalat meg lássa mar nyügös lessz , sir! Mikor már nagyon kivan akkor cicire teszem és szopizik! A baj az hogy mar nincs annyi tej szerintem hogy elég legyen , bár reggel es este legyen elég ! Van lefagyasztva tejem de azt nem hajlandó meg enni sem csőrös pohárból , sem üvegből , csak cici ! Kérdés tud több tej termelődni ha többször teszem rá ? Jó ötlet lenne ha nehány napig csak szopizna es utánna megint kezdenénk ujra kanálal kínálni ? Kérlek segítsetek 😞😟
További ajánlott fórumok:
- 14 hónapos kislányom mostanában 4óránként kel enni éjszaka...mit csináljak?
- Mit adhatok kislányomnak enni?
- Mit tegyek, hogy 8 éves kislányom kb 6kg-t fogyjon? Rendszeresen sportol, de imád enni.
- Fenistilen kívül mivel lehet még kenni a szúnyogcsípést? Hatalmasra dagadt a kislányom kezein, és lábain. 1, 5 éves.
- A 6 hónapos kislányom (koraszülött baba) már pár napja nem nagyon akar szopizni, sőt még cumisüvegből se nagyon akar enni. Mit csináljak?
- Ha útlevelet csináltatok kislányomnak, mert ki akarunk menni nyaralni Angliába, ott kell lenni az apának mikor csinálják?