Unom a munkámat és a szintemen alattinak érzem, de most nem... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Köszi szépen mindenkinek!
Sok oka van, hogy miért nem jó nekem most váltani.
- Magánéleti gondok: ezek kezelésében kincs a home office, amire itt megvan a lehetőség, ezt nem szívesen adnám fel.
- A munkahelyem stabil a jelenlegi válságban, nem várhatóak létszámleépítések, ez fontos lehet, ha a munkaerőpiacot is eléri a válság.
- Volt tavaly egy szerencsétlen váltásom, pszichésen kikészültem az akkor választott helyen, onnan menekültem ide, igen, elkapkodtam, de azt ott nem bírtam volna tovább, annyira gazdag meg nem vagyok, hogy a semmibe ugorjak. Ha a pszichés terroros helyet ki is tudom hagyni az önéletrajzomból, a mostanit nem, mert már túl nagy lyuk lenne, és nem vetne rám jó fényt, hogy folyton ugrálok.
- Az a pénz, amit ma ki tudok harcolni egy állásinterjún, már egy év múlva sem lesz versenyképes. Meglévő munkavállalónak meg nem szívesen emelnek, míg az újat felveszik piaci béren. Folyton ugrálni meg nem akarok a jobb pénzért, mert nem vet rá jó fényt.
- A mostani helyemen megismerek egy új rendszert, nem igazán esik a szakmai érdeklődési körömbe, de még jól jöhet.
- Azon kívül, hogy szakmailag nem pálya már nekem ez igazán, minden más oké, főnök jó, kollégák is aranyosak.
Tanulás: igazából elméletben már tudom azt, ami érdekelne, gyakorlatban meg csak váltással lehetne. (Vagy cégen belül átpályázással, de azt itt nem igen támogatják.)
Vállalkozás: az én területemen nem igen dolgoznak vállalkozóként. Max akkor lehetne, ha tanulnék valami mást.
Igen, ebben a kettőben így együtt lenne perspektíva, hogy olyat tanuljak, amire van vállalkozási ötletem. Ez így nem is rossz. Köszönm a tippet.
További ajánlott fórumok:
- Úgy érzem valamiért, hogy nem vagyok elég jó a nőknek férfiként? Mi lehet a gond?
- Úgy érzem nem fogok kelleni már senkinek!
- Leszámoltam a munkahelyen, mert költözök messzebbre. Sajnálom a munkámat. Hogy tereljem el a gondolataim erről?
- Szeretem a munkámat, pár hete léptettek elő. De a nap...
- Szeretem a munkahelyemet. Szeretem a kollégáim, a munkámat,...
- Imádom az új munkámat! Végre úgy érzem, jó helyen vagyok. :)