Ujjszopás és cumi (beszélgetés)
Off, jól hangzik ez a 18 éves felnőtt........
Azért ezen a kötésen elgondolkozok....
Ez vicc!
És nem zavar senkit?
Nálunk is mindhárom csajszi szopja az ujját, a legnagyobb 3,5, a középső 15 hónapos lesz, a kicsi meg 4 hónapos.
A nagyobbik szinte csak elalváshoz, meg tv-zéshez szopizik,a középső hajlamos napközben bármikor a kicsi pedig szintén, ha álmos.
Próbáltam mindegyikőjüknél a cumit, de kiköpték.
Az ujjleragasztással csak riogatni szoktuk a nagyot, de aztán megsajnálom és nem kötöm be neki :)
Remélem azért nem fog sokáig tartani, mert azért családon belül szoktuk kapni a sok okosságot a drága fogszabályzással kapcsolatban....
Miért is probléma az ujjszopás kicsi gyereknél?
Eszemben sincs megszólni vagy bármivel bekenni vagy bekötni, hogy megakadályozzam. Jó neki.
Nem biztos, hogy sikerrel jársz a lekötéssel.
Nekem a legnagyobbam 5 évesen döntött úgy, hogy 5. szülinapjára leszokik az ujjszopásról. Sikerült neki! Saját döntés volt.
A középsőm 6éves koráig az oviban IS cumizott, aztán már csak itthon, és csak lefekvés előtti mesénél, és alváshoz- Most 7éves, de ez a szokás még mindig megvan.
Korábban mindennel próbáltuk meggyőzni őket, de nem sikerült.
A legkisebbemnek 3,5 évesen be kellett kötni a cumis kezét (minden ujja) egy égési sérülés miatt 3 hétre. Elfogadta, hogy nem cumizhat, egy percig se zavarta a kötés...lekerült a kötés, utána még 3 hétig örültünk, hogy de jó, többé nem lesz ujjszopás, mert leszokott.
Nagyban játszott valamivel,egyszer csak odapillantottunk....És tádám, mit látunk??!! 6 hét után megint szopja az ujját! És nem lehet "elvenni" tőle.
Mit jelent ez a lekötés? Be volt kötve a kezük, mintha "bibis" lenne? Amúgy jól hangzik. És talán a módszer is olyan, mint a cumi elvétele...
Én nem vagyok jártas az ujjszopiban... De ezek szerint az is "normális", ha unja magát, már szopja is?!
Nekem 3-ból 3 gyerekem szopta az ujját. Egy magától 15 hónaposan abbahagyta, mert hólyag lett rajta.
A másik kettőnek kb két éves korában bekötöttem az ujját és megbeszéltük a dolgot. Az első délután nehéz volt, mert alváshoz is kellett az ujjuk. Estére már nem volt gond-kidőltek. Másnap gond nélkül elaludtak az ujjuk nélkül.4-5 nap után lekerült a kötés. Elmúlt az ujjszopás.
Szerintem még légy türelmes és ha kicsit nő próbálkozz valamivel.
(foguk, ínyük nem deformálódott el, pedig nagy ujjszopós volt mindegyik) :)
Volt egy előnye is az ujjszopásnak-rászoktak a kézmosásra, mert koszosan nem vették a kezüket a szájukba
Sziasztok! Lányom 21,5 hónapos, 4 hónapos korig szenvedtünk a cumival, mert állandóan kiesett, éjjelente volt, hogy mentünk min. 15 alkalommal cumit visszadugni. Így 4 hónaposan elvettük. Ezzel a cuminak pápát intettünk, de ujjszopis sem lett, ez jó döntés volt. A Fiam most 4,5 hónapos, Ő nyitásra kapott cumit, de szintén csak bohóckodott vele, na meg a szoptatás rovására ment, így 1 hónaposan elvettük, viszont ujjszopis lett. Most is szopja, nagyon, fanatikusan. Ha nem foglalkozok vele, máris ezzel szórakoztatja magát. Még a játékhoz sem nyúl inkább. Elővettem a cumit, de persze az most fúúúj. Eleinte be sem akarta kapni, most már rákap, de szedi is ki a kezéből... Utólag azt mondom, jobban pártoltam volna a cumit és ha hülyeség, ha nem, örülnék, ha leszokna az ujjáról. De ehhez már most le kéne szoktatnom az ujjáról. De hogyan?! Veszem ki a szájából, de már megy is vissza. Ha hason van, már lassan akkor is képes megoldani az ujjszopit. Alapvetően féltem a fogait és azt, hogyan fogom erről leszoktatni. Más nem zavar. Aztán persze az is jó lenne, ha nem ujjat szopna, csak pl. textilt gyűrne, nem a cumi a lényeg, hanem az egyéb önmegnyugtatás. De amíg ott az ujja, más nem kell....
Ötlet?
További ajánlott fórumok:
- Melyik a jobb a cumi vagy ujjszopás kisbabáknál
- Hogy lehet egy 8 hónapos csecsemőt ujjszopásról cumira átszoktatni?
- Hogyan lehetne a 6 éves kislányomat leszoktatni az ujjszopásról?
- Hogyan lehetne leszoktatni egy lassan 5 éves leányzót az ujjszopásról?
- Még mindig ujjszopás
- Hogyan szoktassam le az ujjszopásról?