Ügyvédi segítség gyermektartás emeléséhez (beszélgetés)
Remélem.
Kulonben agyoncsapom..
Jajj tényleg!
De nyugodj meg,mert nem írhatja be magához őket!
Ha ott volt 2 gyerek,meg született egy kicsi,semmi szükségük a nálad lévő 2 gyerekre.
Ezt a személyi témát nem igazán értem,mert nálunk itt is kérték az ítéletet,hogy nálam van elhelyezve+anyakönyvi.
Sztem célszerű volna a bankban érdeklődni..bár ha ti is igênyeltétek a nálad lévőkre,sztem apuka nem nem tette meg.
Tudod az én exem is gyorsan 22800-as jövedelemből élt ahogy az idézést megkapta.
Kiadása meg majd 100havonta ahogy állitotta. Nekem ezért emelték fel,mert túl buta volt,saját maga alatt vágta a fát..
Nem vehették igénybe a nálad lévő gyerekekre,mert államkincstáras igazolás is kell hogy ki kapja a csp-t meg bírósági végzés a gyerekelhelyezésről!!
Lakcimkártyán milyen cim van?
Tavaly január 1 után született gyerekre lehet amúgy igénybevenni a -1 milliót!
Én tavaly voltam bíróságon e miatt.
Előtte év júniusban adtam be a papirt,és az emelést december 12-,ig visszamenőleg is megkaptam.
Nekem 10ről 15-re emelték,tartós beteg gyerekről beszélünk.
Kifizettettêk vele a fizetős vérvétel felét,az ügyvédem költségének a felét és az illetêket.Nekem a gyt-t se apuka fizeti hanem a nagyszülők,nem apuka viszi a gyereket hanem a nagyszülők...stb...semmi plusszal nem száll be a gyerek költségeibe ami pluszba jön.(gyógyszerek,speciális élelmiszer,tábor bármi)
Azt azt azért tudd hogy 15-től 30-ra emeltetni kicsit meredek...kivételes esetekben duplázzák csak meg..ahhoz nagyon betegnek,vagy nagyon sok kiadásnak kell lenni igazolhatóan a gyerek miatt.
Nem tudom hány éves gyerekről van szó,de sztem érdemes lenne ügyvédet fogadni..márcsak biztonságérzetből is;)
Nem csak az a baj, hogy jogtalanul veszi igénybe, hanem hogy Téged is elvág ettől a támogatástól. Nem tudni, hogy fordul az élet.
Menj be a folyósító bankba, a gyerekeid lakcímkártyájával.
Hali!Sztetek hova a bánatba forduljak?Történet:Elvaltunk 2kozos gyerek,en nevelem őket...havi 1x viszi oket...Ujra nosult ket gyerek szuletett..Bejott ez a jelzaloghitelre adhato tamogatas 1milla a 3.gyerektol ..
Ugy nez ki,hogy a papirra beleirtak negy gyereket,az en ket fiam es az ő ket gyerekuk,mintha ők nevelnék es ott laknának..Jogtalanul veszi igenybe a tamogatast..Mar arra is gondoltam ,lehet h lakcim kartyajuk is mar oda szol..
Én annak idején megkerültem a törvényt.
A volt férjem jóhiszemű jogcím nélküli lakó lett a nekem ítélt lakásban, amelynek megszerzéséhez egyébként nem volt köze. (Apám ismeretsége révén jutottunk hozzá, amikor a lányunk megszületett.)
Nem fizette a számlákat, és a hideg idő beálltával felajánlotta, hogy kiköltözik, de nem tud gyerektartást fizetni, ha egy másik lakást kell fenntartania.
Ráadásul nem látogatta a gyerekeket sem, illetve egy alkalommal mégis eljött, de akkor már nem ismerték meg a gyerekei.
Lecsaptam az alkalomra (anyám és jogász apám javaslatára), aláírtunk egy megállapodást, hogy nem keresi velünk a kapcsolatot, nem fizet gyerektartást. De amint csak a közelben felbukkan, vagy más módon próbál kapcsolatot teremteni, a törvényes idő adta határokon belül visszamenőleg is kérni fogom a gyerektartást.
Betartottuk.
A nagylányunk felkereste egyszer, már nagykorúként, de azzal jött haza, hogy igazan van, hogy elváltam tőle.
Ismerek olyat akinek kerek perec megmondta a bíró hogy igenis meg kell fizetni. Ennyi.
15 év alatt egy gyógyszert ki nem váltott, egy füzetet nem vett.
A fogszabályozó kb. 200.000 lesz.
Nem csak anyja van a gyereknek . Nagyon gáz
Az a baj, hogy ez a része rendben is van nagyjából... csak visszamenőlegesen nem hajlandó megfizetni a különbözetet.
Megvolt a 2. tárgyalás 2 napja. És a bíró ahelyett hogy lezárta volna azzal, hogy igenis meg kell fizetni, további tárgyalás lesz.
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Mivel büntetnéd azt az "apát", aki évek óta nem fizet gyermektartást?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Hogyan tud az ember utánajárni, hogy a gyermektartást a gyerek megkapja-e?
- Válás és gyermektartás
- Elváltam közel 1 éve, az ex nem küldi időben a gyermektartást, ti elengednétek a gyerekeket hétvégén?