Úgy gondoltam hogy műfenyőt veszek, nagyon szépek vannak,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Évekig kínlódtunk vele. Végig a lakáson, lépcsőház, lift. Utána lement, az erkélyről ledobtam. Ezt mind feltakarítottam.
Utolsó evben jöttem rá a megoldásra! Helyszínen metszőollóval feldarabolás, zsákba tömés.
A férjemnél ez a vörös vonal.
Nagyon vigyázz a cuccaira.Azt sem tudom néha ,mi micsoda.
Csak ránézett Prézli a projektorra ,meg lett ígérve neki a kinnt alvás .(úgy sem hagytam volna)
Pár évig vigyáztunk macskákra ,egyszerübb velük az élet ,mint kutyával.
A ragdoll valóban nyugodt, csendes, okos, de ő is csak macska.
Egy időben a tv-men élezte a körmét reggelente, hogy keljek már fel, egyszer gondoltam egyet és reakció nélkül hagytam, 3 napig próbálkozott, aztán leszokott róla.
Eddig úgy tudtam,hogy a ragdoll egy eszményi macsek.
Nyugodt ,csendes .
Ezt a jelenetet elképzeltem😁 amint bökdösi a mancsával a kisebb vagyont érő cuccot ,és várja a reakciót.
Helyettem az allergia döntött, műfenyőm lesz és van is évek óta. Az igazitól könnyezek és tüsszögök.
Olyan gyönyörű, élethű műfenyőnk van, hogy annyira nem is bánom. Még takarítanom sem kell majd utána.
A ház(kívül-belül ) karácsonyi hangulatot áraszt.
De karácsonyfát nem állítunk.
A kertünkben van két hatalmas 🌲.
Nem tudnám olyan magasra rakni ,hogy a hiperaktív kutyánk ne csodálkozna rá ,és kezdené átrendezni.
Ez így van, az igazi fenyőknek még a végső felhasználására is épült már ki iparág, ezeket pont azért ültetik, hogy kivágják karácsonyfának. Nem az erdőket irtják ki ezért.
A műfenyő gyártása, szállítása (leginkább Kíbából), az újrahasznosítása (ha lehet) óriási karbonlábnyomot hagy maga után, tehát sajnos az egyik legkörnyezetszennyezőbb dolog.
Tényleg jó, csak jól meg kell válogatni, mert árulnak ócskákat is.
Nekünk kb 10 éves a műfánk, csodaszép, formás, tömött, szabályos, olyan amit a természet bem tud és férjem fő szempontja benne van a talpban.
Néha veszünk igazi fenyőt is, ha a gyerek nyíg érte, de teljes jó a mű is.
Ha már illat, nagyimék vagy 20 éve vettek egy műfenyőt, akkor még mindenki csak pillázott, hogy mű, iszonyú drága volt és illatosított. Évekig tolta az echte fenyőillatott, nem túl erősen, pont kellemes intenzitással, hogy mennyire volt káros az passz. Illata már nincs, de még mindig gyönyörű.
Azokat azért ültetik, hogy kivágják, családok abból élnek.
Ezzel nem is okoznak annyi kárt a környezetnek, mint a sok műanyagfenyővel, nem beszélve a mikroműanyag belélegzése sem egészséges, nem a kútfőmből írom, erről láttam egy tanulmányt.
Persze mindenki maga dönt, természetesen. Tetszenek a műfenyők is nagyon, de amikor állítok, akkor az vágott fenyő, vagy földlabdás.
További ajánlott fórumok:
- Találd ki mire gondoltam!
- Arra gondoltam, hogy kipróbálom azt, hogy 6 napig nem alszom, szerintetek? (2009.12.28.-a estétől 2010 jan .4-ig.)
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)
- Úgy gondoltam kerítek egy csajt a fiamnak, de nem tudom...
- Idén nyáron lesz az esküvőnk és arra gondoltam, hogy a...
- Már szinte minden nap veszekszünk valamin. :( Nagyon rossz....