Tzatzkiki mártogatósom folyik, mint a tej. Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
Üdv!
Ha nincs kedvetek pepecselni vele,a Lidl-ben kapható 400Ft körüli áron kördobozban,sűrű,krémes állagú,isteni és kiadós tzatziki!:)
Szia!
Azért folyik, mert a sótól levet ereszt az uborka. Próbáld meg, hogy összekészíted, és tálalás előtt sózod csak meg, vagy először lesózod a legyalult uborkát és utána hagyod állni, majd leöntöd a levét. És ha 20 %-os tejföllel készíted, még masszívabb lesz.
:DD
Azért keményítőt először csak egy kicsivel próbálj ki szerintem. Nem biztos, hogy kell bele.
Mindenkinek köszi az ötletet!
Most elmegyek, alszok rá egyet! :)
Jó éjt mindenkinek!
Na ezt kipróbálom! :)
Köszi az ötletet...
Egy kis keményítő+sajt, utána meg olyan lesz, mint a beton. :)
Sokszor nem fogom csinálni, mert én epés vagyok (amúgy nyakalnám napszámra). :(
Vendégek jönnek egy kis kerti sütésre, arra gondoltam amolyan előmártogatósnak jó lesz...
Hát marad a padlizsánkrém meg a halaskrém... :)
Hát, azt gondolom, de azért ne add fel! :)
Legközelebb úgy csináld, mintha uborkasalit akarnál csinálni, csak a hozzávalók másak. :)
Ennél rosszabbat keményítővel már nem csinálhatok.... :)
Lisztet nem merem bevállalni, mert félek, hogy lisztízű lesz...
A megoldás? ki ne dobd! Nagyon finom uborka turmixot csináltál! Én szoktam ilyet, csak sajt nélkül, de akkor megsózom picit. Meg kell inni és kész!
Beletöltöd guszta kis pohárkákba, aztán hűtőbe,s meginni. :)
Az igazi tzatziki titka,hogy a joghurtot egy konyharuhára öntjük,ami alatt egy tál van.Rengeteg felesleges vizet fog kiengedni magából,én kb 1napig szoktam így "csöpögtetni",és utána mehet bele az ubi...
Így,hogy már bele raktad az uborkát nem tudom mit lehet vele csinálni,talán egy kis étkezési keményítő vagy liszt bele?(ez csak ötlet,még nem csináltam soha így,csak ez jutott eszembe,mint "sűrítő" anyag)
További ajánlott fórumok:
- Sült burgonyához milyen mártogatós szószt tudnátok ajánlani?
- Valahol kifolyik a víz a mosógépemből, minden eláztatott. Mit tegyek?
- Miért vagyok megfázva ilyen kánikulába? Folyik az orrom, tüszkölök & köhögök, már a torokfájás kezd elmúlni. Mit tegyek?
- Csokiöntethez milyen mártogató való? (banánon kívül)
- Állandóan folyik az orron, ha köhögök úgy érzem kiszakad a mellkasom, és délutánra jobban kéne lennem, segítsetek mit tegyek?
- 3 hete köhögök, 1 hete dugul az orrom, folyik, és kb 4-5 napja a fülem be van dugulva. Mit tegyek?