Túróval rakott zöldbab / Rozi féle/ recept
A Túróval rakott zöldbab / Rozi féle/ hozzávalói:1kg zöldbab
30dkg túró
2dl tejföl
5dkg vaj
2ek.zsemlemorzsa
3-4gerezd fokhagyma,só
A Túróval rakott zöldbab / Rozi féle/ elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztitjuk és sósvizben puhára főzzük majd lecsöpögtetjük. A túrót áttörjük,a tejföllel és a vajjal simára keverjük.Az összezúzott fokhagymagerezdekkel és sóval izesitjük. A puha zöldbab felét egy kivajazott tűzállótálba tesszük,rásimitjuk a túró felét,ráteritjük a maradék zöldbabot, majd a maradék túrót.A tetejét zsemlemorzsával meghintjük és forró sútőbe tesszük és 200 fokon 15-20 perc alatt megpiritjuk.Forrón tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 7733fc1485, 2010. jún. 16. 15:55
A túróval rakott zöldbab / rozi féle/ elkészítési módja és hozzávalói.