Tudtok-e valami jó módszert berepedt sarok kezelésére? (beszélgetés)
Ha egyszer-egyszer elmész pedikűröshöz, akkor utána már magadnak is könnyebben tudod ápolni otthon!
Semmiképp ne használj pengét, mert akár túl is szedheted, ami nem jó dolog! El kell találni a megfelelő vastagságot, mármint amit leszedsz. Ha keveset szedsz le, akkor nem érsz vele sokat. Ha pedig sokat, akkor csak azt éred el, hogy fájni fog és a bőröd egyre jobban oda fog termelni - védekezik - és egyre vastagabb lesz a bőr, vagy egyre gyakrabban kell szedned.
Ráadásul a pengével nem tudod kitisztítani a repedéseket! Csak a környékéről tudod leszedni a naggyát.....
Ha elmész szakemberhez, akkor ő tud ajánlani otthoni kezelést kimondottan a Te bőrtípusodra. És attól is függ, hogy milyen állapotban van a lábad.
Egyébként a sarokpuhító krémek, kencék sem képesek csodákra. De ha le van előtte kezelve, akkor szinten tudja tartani!
Én azt még nem mertem kipróbálni mert félek hogy belevágok a pengével.
Én erős habkővel dörzsölöm míg puha nem lesz,de fürdés közben.
nekem a shol sarokkrém válik nagyon be.
pár nap alatt már mérséklődik a berepedés és ha helyrejött más naponta kenem már csak.
Köszönöm mindenkinek a ki segített.
Az útilapuról még nem hallottam, de van itt bőven. Ki is fogom próbálni!
jajjj ne haragudjatok félreírtam!! :(
Unguentum borax ez az!!!!
NE!!! Van ennél sokkal jobb módszer is.
Szerintem érdemes a pedikűrhöz elmenni, hogy legalább annyira rendbehozza a bőrt, hogy utána te is tudod otthon ápolni.
Én tengeri sós vízben szoktam áztatni a lábam, minden héten egyszer, aztán leradírozom bőrkeményedésgátlóval, és speciális krémmel (Avon) bekenem. És minden reggel fürdés után bekenem. A cipő, papucs sem mindegy ám, hogy mennyire puha a talpa, mert könnyen okoz bőrkeményedést, meg kidörzsölgeti a sarkat.
Glicerin boraxatum kenőcs
anyukám ezt használja nagyon olcsó és hatásos
sokadik fórum a témában....egy pedikűrös alapos , szakszerű kezelése ha rendszeres, még jobb - majd jöhet a szarvasfaggyú, kence,olaj, massza amit csak akarsz..belső hidratálás, napi krémezés, otthoni reszelgetés, ésatöbbi..de mindenekelőtt egy szakavatott kéz a lábáztatás után...
:)
Iszonyú ilyenkor nyáron amikor sokat járok papucsban hogy néz ki a sarkam. Az még hagyján ahogy kinéz, de rettentően fáj.
Kipróbáltam már különböző krémeket, de nem sok sikerrel Az utolsó scholl sarokkrém volt .
Reszelem, kenem,de nem sok sikerrel. Van esetleg valakinek jó ötlete?
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- Tudtok valami házi gyógymódot ajakherpesz kezelésére?
- Tippek zsíros haj kezelésére
- Tud valaki valamilyen hatásos módszert a szőrtüsző gyulladás kezelésére?
- Lumbágó kezelésére tudtok-e valamilyen gyógymódot?
- Tudtok-e valami jó módszert arra, hogy a gyapjú ruhák ne szúrjanak?