Tudna nekem valaki matekban segíteni? (tudásbázis)
A 3szög alapon fekvő szögek ugyanakkorák. Ezek az alfa szögek. A csúcsban levő /legnagyobb/ szög a béta.
alfa+ alfa + béta = 180 fok
Mivel a béta 3x akkora mint alfa, azért a bétát behelyettesíted alfával, tehát
2 alfa+ 3 alfa= l80 fok
5 alfa= l80 fok
alfa= 36 fok
Tehát 36 + 36 + béta = 180 fok
béta = l80-72
béta = 1o8 fok
36+36+108=180
Érted?
Próbáld meg lerajzolni, úgy könnyebben megérted!
na jó, a megoldás a kettő között van
tbonenak van igaza, csak elszámolta
180/5=36
tehát alfa=36
béta=36
gamma=36szor 3=108
Mivel a háromszög alapon fekvő szögei ugyanakkorák, vegyük mindkettőt x-nek. A harmadik szög pedig 3 x. (összesen 5x) Mivel a háromszög szögeinek összege 180, így 180/5=x Tehát a legkisebb szög 36 fok, a másikak 72.
A rombusz átlói merőlegesek egymásra és felezik egymást. A rombusznak minden oldala egyenlő hosszú. Ha elképzeled 4 ugyanakkora háromszögre bontja a 2 átló a síkidomot. Egyik 3szögnek kiszámoljuk pitagorasz tétellel a 3. oldalát (mert ugye derékszögű) Ez a 3. oldal lesz ugye a rombusz egy oldala.
3 a négyzeten +4 a négyzeten =a a négyzeten
ebből kijön a=5
Tehát a kerülete 4a=20
Remélem érthető volt és jó is:)
Egy egyenlő szárú háromszög legnagyobb szöge háromszor akkora,mint legkisebb.Mekkorák a háromszög szögei?
Számold ki a rombusz kerületét,ha átlói 6 és 8 egység hosszúak.
Sziasztok.Van egy pár geometriás feladat....én sík h*lye vagyok sajnos belőle,hátha van olyan aki tudja.
Előre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Az apa láthatási jogával kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Szoc. pol-lal kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Ebay rendeléssel kapcsolatban tudna segíteni nekem valaki?
- Kisfiam most lesz 7 hónapos 26-án, tejallergiás. Tudnátok nekem receptekben segíteni?
- Van itt foniáter aki tudna nekem segiteni?
- Valaki nem tudna segíteni a matekban? Sin, cos, tg, ctg a téma.. és nem értem pl hogy mikor kell "2k*pí-t" írni, hol pozitív vagy negatív.