Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tudja-e valaki, hogy hazánkban hogy lehet informálódni, mikor és hol vannak gyógyszerkísérletek? Esetleg lehet valahol regisztrálni? fórum
Tudja-e valaki, hogy hazánkban hogy lehet informálódni, mikor és hol vannak gyógyszerkísérletek? Esetleg lehet valahol regisztrálni? (tudásbázis)
A gyógyszerkísérleteket I. II. III. és IV. fázisra osztják. Az első kettőt nem embereken végzik, és azokat általában kisebb kutatóintézetek csinálják. De egyetemek is. A III. (clincal studies) és a IV. fázist kizárólag az arra akreditált intézetek végezhetik. Elég sok van, főleg egyetemi városokban. Legtöbbször gyógyszergyárak megbízásából végzik a vizsgálatokat adott protokoll alapján, ami szigorúan szabályozza a vizsgálatba bevonásra kerülő betegek körét.
A vizsgálatokat legtöbbször nem közvetlenül a gyógyszercégek rendelik meg, hanem ún. CRO (Clinical Research Organisation)-okon keresztül. Neten kell rákeresni erre, és olyanokat kell keresni, amelyeknek van itthon irodája. van amelyik akár 100 embert is foglalkoztat itthon.
Hát nézelődtem de nagyon még nem találtam. Ma voltam egyen, segíteni szeretnék, de kizártak mert nem tudtak vért venni(nem is ittam mondjuk előtte:S) És ezt ismerős modnta, de voltak folytonosan visszajárók, de gőzöm sinsc hogy honnan lehet megtudni.:S