Tud valaki tanácsot adni, hogy mit tehetnek ha nem tudom fizetni a gépkocsi hitelemet? Mennyiért adhatja el a bank, ha lefoglalja? (tudásbázis kérdés)
Nem egyszerű helyzet,tudom...
Nekünk ráadásul több rajta a hitel (önrész nélkül lett véve anno),mint amennyit ér az autó. Így melyik kereskedő veszi be???
Mi is bevittük kereskedésbe..ráadásul a férjem jó barátja a kereskedő..ki is fizetnék ők egy összegbe a banknak, a vevő meg törleszthetné tovább...
de nem kell senkinek egy 3 éves autó.
Nekünk sajnos hagyatékból maradt hiteles autó. Egyik rokonunk át is vállalta volna a hitelt az autóért cserébe. Felhívtam a bankot és mi történt? Közölték,hogy olyan, hogy hitelátvállalás már nincs...Egyetlen amit tehetek,hogy kifizetem a fennmaradó tartozást és akkor utána úgy értékesítem az autót ahogy akarom,vagy keresek egy kereskedőt és beadom oda,ha találok...
Vagy igen vannak ezek az egymás közti "kölcsönszerződések",csak hát ha gond van,akkor nem ér semmit...
Segíts!!
Ez úgy történt, hogy 2 éve a nevemre vett egy autót akkor még a családhoz tartozó férfiú:) Természetesen megbíztam benne. Nem kellett volna..Január óta mi fizetünk. Az igaz, hogy a kocsit elvettük tőle, de nekünk nincs rá szükségünk...havi 45 000 a törlesztés, és még a járulékos költségek (biztosítás,súlyadó...)
Úgyhogy most a semmire fizetünk ..de komolyan már röhögök!! Ekkora balfék, mint én..pedig a férjem figyelmeztetett:)
További ajánlott fórumok:
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Akupunktúra - Hol? Milyen? Mennyiért?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Mesterséges megtermékenyítés hol és mennyiért?
- Van egy házam amit értékesíteni szeretnék, ha u.annyiért adom el mint amennyiért vettem, visszafizetem a fennálló hitelemet, kell adóznom?
- Szobakerékpárom ülését le akarom cserélni, mert kényelmetlen. Tanácsot kérnék, milyet, hol, mennyiért lenne érdemes vennem?