Tökös-mákos rétes recept
A Tökös-mákos rétes hozzávalói:1 csomag rétestészta (10 lap)
1,5 kg gyalult tök
20 dkg darált mák
15 dkg cukor (ha valakinek nem elég édes, még tehet bele, vagy akár édesítőt is)
1 citrom reszelt héja
fél liter tejföl
2 egész tojás

A Tökös-mákos rétes elkészítési módja:
A tököt elkeverjük a cukorral és a mákkal, reszelt citromhéjjal. A tejfölt pedig a két tojással. A réteslapokat kettesével használjuk fel, a két lap közé kis olívaolajat fújunk. Meghintjük bőven a töltelékkel, meglocsoljuk a tojásos tejföllel, majd felcsavarjuk, kizsírozott tepsibe fektetjük. Ha kész, a tetején eloszlatjuk a maradék tejfölt, hogy ne száradjon ki, és szép pirosra sütjük. A lapokkal gyorsan kell dolgozni, mert hamar megszáradnak, és akkor törik.
Bármilyen töltelékkel elkészíthető, én meggyeset és túrósat is készítettem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. nov. 26. 19:36
A tökös-mákos rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.