Ti mivel csillapítanátok a gyereknek az erős hasmenését? (beszélgetős fórum)
Komoly vírus, egyéb betegség esetén természetesen orvos, de eszembe jutott még egy módszer, amit szintén doki ajánlott:
piros címkés Coca-cola-ból (csak az, az eredeti jó!) ropival vagy egy kanál cukrot beletéve ki kell keverni a szénsavat és kortyonként megitatni a gyerkőccel!
Én is csodálkoztam rajta, de kipróbáltuk és segített!
A dokink szerint a PRO+KID granulátum jobb a Normaflor-nál, hatékonyabban állítja helyre a sérült bélflórát. Nekünk bevált.
A másik ami nekünk még segített az a Bolus Astringens nevű gyógynövényes vény nélkül kapható tabletta. Ez nem szívódik fel, hanem magához vonzza a vírusfertőzés következményeként keletkező méreganyagokat és a székelttel kiviszi a szervezetből. Ezáltal jelentősen megrövidíti az emésztőszervi fertőzéses betegségek gyógyulási folyamatát. De nem tudom, hogy ezt mennyi idős kortól lehet adni.
Remélem hamar meggyógyulnak a gyerekek. :)
Én kismamaként B vitamint is kaptam szuriban. Ennek utána kéne nézni.
Tea kortyokban, kis keksszel?
Szegénykék, jobbulást Nekik!
A smecta jó... meg répa, rizs, banán, étcsoki... széntabletta... Én a kisfiamnak még ORSS-200-at adtam...
És valami probiotikum is sztem. jó lenne nekik pluszban... Normaflore, Lactiv stb.
További ajánlott fórumok:
- Kérlek segitsetek! Nővéremnek 38.7'C-os láza van és nagyon görcsöl a hasa! Mivel lehetne csillapitani a görcsöket? Valamilyen házi módszer?
- Jön a vihar... eléggé félünk. Vannak "praktikák", amivel csillapítható a félelem? Vagy fejben kell eldönteni?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Egy egyéves gyereknek ha hasmenése van szophat anyatejet?
- 1 éves hasmenéses gyereknek mit adhatok enni? Tejpéptől szorulása szokott lenni, ilyenkor is jó?
- Kisgyereknek második szülinapjára milyen tortát csináljak, ha hasmenése volt tegnap?