Ti milyen ételektől puffadtok fel? (beszélgetés)
Lehet a telezabálástól is vitathatatlan. De nem feltétlen kell az embernek telezabálnia magát. Elég, ha valami olyant eszik, ha nem bírja a szerkezete.
Az az igazi, mikor annyit eszik valaki, hogy a végét még elérné, ráadásul olyan élelmiszert, ami rossz hatással van az emésztőszervrendszerére.
hisztamintól... tehát majdnem mindentől ;)
már megszoktam
Én is csatlakozom azokhoz, akik szinte már mindentől puffadnak.
Ami gyerekkorom óta durván puffaszt, az a paprika meg az alma.
Mar nem mozgok ugy a elelmiszeripar temajaban, mint regen, de a friss halaknal is hasznalnak tartositoszert. Mert ugye a hal tetu mulando.
Ahogy en emlekszem, pl. ez lehet amiatt gond, mert a gyomrod rendesen lebontana, de a tartositoszer meg csak nem hagyja, es rothadni kezd a beleidben.
Aztan talan baromsag, amit mondok.
De ha a sajat fogottal nincs baj, csak az "iparival"... Szerintem logikus.
Fene tudja. Elméletileg a hal friss, bajait szoktam enni.
Alapanyag tekintetében nagyon egyszerű: hagyma, hal, víz, só, törtpaprika és van aki tesz még bele vagy vörösbort vagy paradicsomot.
Na, azert na! Ne tagadjuk le a jelenseget! En nem puffadok semmitol (zoldseget eszek hussal foleg- valakinek mar ettol kiakar a gyomra), de ha telezabalam magam, akkor igen.
Lassan eszek, ha tehetem, es tehetem. Barhol Europaban van eleg ebedszunet.
Szodabikarbonaval kell fozni, es a fozovizet leonteni.
Tok okos hivatkozast is tudnek, ha itt lennenek a konyveim :)
Nekem oreganyam savanyusagi voltak, amitol en kohogtem. Isten nyugosztolja. Szegenyem tisztara meg volt sertodve, hogy az o savanyusogat nem ettem soha, pedig en mindig mindenhool kisgyerekkorom ota ketporafa ettem minden savanyusagpot kenyer helyett.
Egyszer fulladozni kezdtem voros fejjel, es tobbe nem beszeltunk errol. Kizarasos alapon a tartositoszer lehetett.
Meg a kinai kajaldaknak, az a bizonyos kinai-etterem-szindroma engem utol tud erni. Lezsibbad a nyakam, veter a viz, elszedulok, nem kapok levegot... Nem tul vicces, ha a barszekrol leszallni is alig tudsz, es kapaszkodni kell delben.
Mondjuk onnan parszor etelmergezest is kaptam. En szerencsere hanyok, a tokkiek vegigszenvedtek a tapcsatornat.
Csak talalgatok, ne nem lehet, hogy mivel a hal eleg romlando aru, valami tartositoszer?
En csak a tulzabalastol.
Viszont kis mertekben is kiutest kapot egy rakas cucctol, amirol tudok. Es van jopar, ami kiut, de nem tudom mi melyik.
Az étolajjal készült ételekektöl. Az élesztös péksütiktöl.
Mióta libazsirral főzök nem nagyon fordul elő.
Szerintem meg de, attól is függ.
A gázokat az emésztetlen rost anyagok okozzák, és ha ezekből sokat fogyasztunk, akkor a vastagbélben fog rohadni és gázokat termelni.
Szerintem ez nem attól függ ki mennyit eszik.
Én alig-alig. Akkor sem degeszre, mégis puffadok.
Nem puffadok semmitől, de nem is torkoskodom.
Nem annyit eszek, amennyit a szemem kíván, hanem amennyi elég ahhoz, hogy az éhségemet elhallgattassa.
Elnézem a kollégákat: megrendelik az ebédet, (néhányan kimennek vásárolni), jó nehéz kaják. Ebéd után meg szinte bealszanak.
Alapvetően semmitől.
De ha idegen helyen eszek halászlét attól néha igen. Nem tudom mi lehet az, amit beletesznek amit itthon nem szoktunk vagy miből tesznek túl sokat bele, de van 1-2 hely ahol emiatt nem eszek halászlevet.
További ajánlott fórumok:
- Hirtelen hasmenésem van különböző ételektől. Mitől lehet?
- Szerintetek miért van az, hogy ha cukros és édesítőszeres ételektől mindig nagy hasfájásom van?
- A cukortól/cukros ételektől lehetnek pattanásaim?
- A darabos ételektől öklendezik az 1 éves kislányom, kinek milyen ötlete van?
- Zsírosabb ételektől, lehet az embernek hasmenése?
- Ételektől (chips, kávé, alkohol, csoki, cukor stb. ) milyen jellegű pattik jönnek ki?