Tévesen utalt valaki 3000 forintot a telefonomra! Mit kell lépni ebben az esetben? (tudásbázis)
A tele.or egyik előfizetéses számára utaltam a feltöltőkártyás telefon helyett.
Beszéltem a havidíjas tulajjal, fogalma nincs, hogy kaphatnám vissza a pénzt. Tőle banki levonással történik a fizetés, állítólag számlakivonatot sem kap.
Ügyfélszolgálaton keresztül tudok valamit intézni?
T...nor megoldja a téves feltöltést, épp tegnap láttam online ügyintézés pontjai között. Meg kell adni a saját számod és azt a számot amire tévedésből feltöltötted. Lehet nem kerül jóváírásra a teljes összeg, de a semminél így is több.
Egyébként örülök, hogy közben rendeződött a feltöltés:)
Ha ismerős lökte rá, akkor az persze más:)
Annak én sem örültem volna.
Természetesen: Magyarország..
ha még több hibát is vétettem, elnézést kérek, de minél gyorsabban szerettem volna vázolni a helyzetet!
Nos kedveseim, megoldódott a kérdés:
régi ismerősöm külföldön él, ma délelőtt jött haza. Van egy magyarországon használatos telefonja, erre szeretett volna feltölteni 3000 forintot. De nem tudja fejből ennek a számát, így elővette a noteszét, ahonnan tévedésből nem a saját, hanem az én számomra kérte a feltöltést.
Délután jött rá, amikor telefonálni akart, s jelezte a készüléke, hogy 300 forint alatt van az egyenlege.
Csodálkozott rajta,hisz töltött rá.
Ezután bányászta elő a táskájából az egész nap során összegyűlt papírfecniket a táskájából, s talált rá a telefonfeltöltés bizonylatára, rajta az én számommal.
Ezután felhívott, és rövid csevegés után közölte velem: tudjál róla,hogy délelőtt töltöttem fel pénz a telefonodra, de semmi gáz, használd fel egészséggel!
Nagyon megörültem, hogy jelentkezett, de azt is közöltem vele,hogy a világért sem fogadnám el a pénzt, de fogalmam sem volt, hogy mit lehetne tenni?
Azt közben megtudtam postai dolgozó ismerőstől, hogy ők nem tudnak rákeresni az utalóra, hisz az égvilágon semmi bizonyíték nincs arról,hogy ki adta fel a pénzt.
Várjak, míg jelentkezik a figyelmetlen károsult.
Nos mivel ez megtörtént, én munka után mentem a postára és az ismerős telefonszámára visszatöltöttem a 3000 forintot.
Jobb ez így, hogy viszonylag gyorsan véget ért a történet, hisz nem lettem volna nyugodt, ha akaratomon kívül is megkárosítottam volna valakit.
Nagy kő esett le......
Mindig nálam van a SIM kártya száma, én oda szoktam adni a papírfecnit amin a telefonszámom van. 2 okból is. Nem akarom, hogy a sorban álló emberek hallják a telefonszámomat, meg ha hibáznak, akkor nincs az, hogy én mondtam rosszul valamit:)
Sokszor elfelejtem a saját számomat.
miért, és ha félreértette ? pl:
-apjuk, töltsd fel a szomszéd telefonját,mert megkért. egyszerű száma van, meg tudod jegyezni: 7002000...
apjuk meg feltölti a 2002000-et,mert félrehallotta :)
Hát szerintem valaki nem lehet olyan h.lye hogy többször ugyanazt a számot rontja el.
Szerintem is valaki ajándékozta neked.
nekem egyszer adott 2 feltöltőkártyát a pénztáros egy helyett. visszavittem neki. örült.
én is örültem vna, ha pénztáros vagyok. meg hát így lettem nevelve, na :)
osztálytársam a bizonylatból jött rá a suliban, hogy nem magára töltött. (nem is akart jönni az sms) felhívta az illetőtt, hogy bocsi, véletlenül feltöltöttelek. az illető meg szépen megköszönte, majd letette a telefont :)
Szegény srácon egész nap rögögtünk :)
Hatalmas like neked. Minden elismerésem, hogy erről fórumot indítassz.Más szó nélkül vigyorgott vna egyet,és hallgat róla örökre. lehet az illető is indít mindjárt egy fórumot.
Ritka manapság a becsületesség.
Előzőleg jött a T.mobiltól egy sms, hogy módosulnak az üzletszabályzat.
Utána meg egy újabb sms, hogy "domono egyenleg feltöltés ...."
Ha így módosulnak a szabályok, abban benne vagyok!
Megköszönni, és lebeszélni:)
Nekem is utaltak már 3e ft-ot még évekkel ezelőtt:) Jött egy sms, hogy feltöltötték az egyenlegem, csak néztem éjjel fél 12 kor. Aztán fölhívott egy ismeretlen szám, beleszólt, hogy feltöltötte a kártyát. Én meg megköszöntem neki:D
További ajánlott fórumok:
- N5800 telefonomon szoftverfrissítés után nem találom a WIFI lehetőségét. Tud valaki segíteni?
- A teszveszen vett telefonomat még nem kaptam meg, szerintetek átvertek?
- Hogy tudnám összekapcsolni a telefonom a számítógéppel?
- Két telefonom van. Iphone és egy Andoroid. Megtehetem🤷♀️
- Kislányom vízbe dobta a telefonomat! Működőképes lesz még valamikor?
- Ha meghalnék, mi történne a telefonommal?