Terpeszbetétes pelenka=gátolt mozgásfejlődés amíg rajta van? (tudásbázis)
Szia!
Az én kislányomnak 12 hétig kellett hordani a terpesz pelenkát. Éjjel-nappal rajta volt. Így tanult meg hátról hasra és hasról hátra is fordulni. Őt semmiben nem zavarta, én alig vártam, hogy levehessem róla.
Szia,
a lányom 4 hós volt mikor megkapta állandóra 1 hónapon át, majd néha levehettem még egy hónapon át....
mikor már megkapta tudott fordulni hátról hasra, féltem mi lesz, de kb két nap alatt megtanulta azzal is :)
Inkább legyen rajta még ha pici az eltérés akkor is, mint hogy maradjon valami baj.
Nem feltétlenül!
Az enyémet gipszelték (csípőig) kétoldali dongaláb miatt, gyönyörűen forgott gipszben.
Sok gyerek még sínben is megtanul (kúszni-mászni)
Az legyen előtted, hogy ilyenkor tudnak rajta a legjobban segíteni, később már sokkal nehezebb. Én bizony nem venném le még éjszakára se, ha ezen múlana, hogy a gyereknek egészséges csípője legyen.
További ajánlott fórumok:
- Ha a baba kihagy mozgásfejlődési lépcsőket, pl. kúszás akkor az később helyesírási problémákat okoz! Szerintetek igaz?
- Lemaradt mozgásfejlődésű babák anyukái
- Ami a mozgásfejlődést rossz irányba viheti
- A babád mikor kezdett el beszélni, szavakat mondani és milyen volt a mozgásfejlődése?
- 9 hónapos babák -kicsit megkésett mozgásfejlődése
- 6 hós kisfiam nem forog semerre, nem igazán gagyog, csak fekszik és néz minket vigyorogva.Csak lusta vagy probléma van a mozgásfejlődésével?