Tényleg fogyasztói "Gyarmat" lett a hazánk? (beszélgetés)
nini:
Persze,vegyen mindenki magyar terméket,ez lenne a legegyszerűbb...az eszmék szintjén minden szép és jó!
De azért egy 2-3gyerekes családban nem mindegy, hogy 120 ft-ért vagy 280 ft-ért veszik a tejet. Nem a magyar az olcsóbb...
A magyar gazdák nem tudják olcsóbban adni a terméket, mert már így is veszteségesek, a fogyasztók meg mindenből a legolcsóbbat(ergo a legsilányabb külföldit)tudják csak megvenni. Bezárul a kör...
Igen! Elmúlt fél év. De mikor a fiam kezdett iskolába járni fél év után nem vártam el, hogy írni olvasni tudjon, bár az ígéret megvolt arra hogy ott megtanul írni olvasni.
Én mindenesetre jobban érzem magam most .....
és még mindig naponta lehet hallani, hogy így az elmúlt húsz év meg úgy
unom
Egyik napról a másikra ne várj csodát!
Nem november 18-ra szólt az ígéret hanem 10 év alatt!
Szerintem az is remek teljesítmény lesz!!!
Igen ez így van fogyaztói gyarmat lettünk és miért, mert az UNIÓBA való belépés miatt itt hazánkat rákényszerítették arra, hogy csak az ő termékeiket lehet vásárolni. Tudjuk nagyon jól a mi termékeink világhírűek voltak gondolok itt konkrétan a gyulai kolbászra, téli szalámira, paprika paradicsom és stb
és a legjobb gyümölcsök is termettek és mi lett a vége, a mezőgazdaságra végső csapást mértek.
További szép napot. Ágnes
Az, persze hogy az. Mikor megszűnt a TUNGSRAM, a GANZ, az IKARUSZ stb. akkor azokat azért vették meg hogy megszűnjenek és vegyük a külföldről behozott eszközöket.
Ez eléggé feltűnő volt. Csak mellette szépen csendben a mezőgazdaságot is lepusztították.
Itt vannak a magyar termelők és nem tudják eladni a megtermelt dolgaikat. Fizetjük a segélyeket és veszik (!) a kínai silány dolgokat. Ha nem vennék meg a külföldit nem kellene segélyt fizetni, mert azok a termelők el tudnák adni az árut. A segélyt is mi termeljük meg! Csak összefogással lehet ellene tenni. VEGYÉL MAGYAR ÁRUT!!
igen, az lett
a magyar áru sokkal drágább mint ami akár az eu-ból, akár kínából érkezik
és egyre több a létminimum alatt tengődő ember
Ezt a szókapcsolatot még nem hallottam, de elégtalálónak tartom.
Én a magam módszereivel harcolok.
Régebben a spórolás miatt, ma már egyébb okokból is, igaz megint előtérbe kerül a spórolás is, mint ok.
Szóval igyekszem magyar teméket venni. Tejet a bocis termelői autóról, kenyeret a falusi péktől. Diszót a hátsó udvarból, zöldséget a kertből.
Még mindig kötök, varrok is néha, de javítom a ruhákat. Vásárlásnál nem az ár az első szempont, az érték, a tartósság, tehát nem az eldobhatóság.Már 25 éve járok vásárolni kosárral, a bicikli is csak 4-5 év alatt teszi tönkre, meg azóta vagyok kvázi a nevetség tárgya az otthonka anyagból varrott állandóan magamnál tartott szatyrokkal.
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Hallottatok/tudtok valamit az Alli nevű fogyasztószerről?
- Rákos lett. Dohányzott vagy sok alkoholt fogyasztott?
- Hatásos fogyasztószert keresek, amivel tényleg tudnék fogyni!
- Ki milyen fogyasztó teát tudna ajánlani, ami tényleg hat?
- Ismeri valaki a Vénusz fogyasztó övet?vagy ha ezt nem is, akkor ki milyen fogyasztó övet használ?és tényleg használ?