Temetőbe menés terhesség alatt (beszélgetés)
Szerintem ártani nem árt, de én azért terhesen nemigen száguldoznék ilyen helyeken, mert rám kifejezetten rossz hatással van.
A nővérem akkortájt volt terhes,mikor az apánk meghalt!Nem lett a gyereknek semmi baj,sőőőt,makk egészséges,a kis lelke is rendben van,okos,szép,és minden jó! :-)
én pont ma hallottam, eg barátnőmtől. Azt mondta, a lehető legkevesebbet tartózkodjak a temetőben, mert várandósan még inkább hajlamosak a kósza lelkek ráakaszkodni az emberre.
Ma volt a papám temetése :-(
érdekes hivatásod van.mióta csinálod?hát szegény babának lehet jobb,ha nem hallja ezeket az énekeket.
bár nem tudom mi volt az első-írás én jelenleg kántorként( katolikus templom orgonista énekes) dolgozom , és most vagyok hét hónapos terhes egy héten nem egy hanem több temetésen is részt vettem. most hagyom abba de nem a babona miatt, hanem egészségügyi gondok,és mert morbidnak tartom , hogy most- már szinte látszik ahogyan a pici mozog a hasamban én meg éppen az elhunytról énekelek. bér hitem szerint ez az élet része saját döntésem az , hogy nem tudom tovább végezni a feladatomat!
Na ezt még nem hallottam. De jelentem, hogy sajnálatos módon a terhességem második felében háromszor is voltam temetésen. A fiamnak semmi baja.
Én is voltam kint terhesen a temetőben,én nem is tudtam,hogy létezik ilyen babona is!!
Sziasztok!
Eszembe sem jutott Mindenszentekkor nem kimenni a szeretteimhez(sajnos már elég sokan a temetőben vannak)... Mindhárom ggyermekem egészséges... Gyorsan lekopogom... (Nesze nekem babona!) Üdv mindenkinek!
Ennyi hülye babona,semmi ilyet ne hallgass meg.Én nov 5-én szültem elsején még voltam a temetőbe nem látok semmit a gyerekemen 14 éves(bár néha fekete a humora).
Aorta szűkület, vesetágulat és enyhe bal oldali bénulás.
Persze... Egy munkatársam meg azt mondta, hogy amit megkívánok a terhességem alatt olyan alakú anyajegy lesz a gyereken. Mert lám ő is megkívánta az epret és a lánya combján eper alakú anyajegy lett.
Mondtam is neki, hogy jó hogy nem a faszt kívánta ... :D Elnézést a vulgáris kifejezésért :-)
Egyszóval: Babonaság = butaság
3 gyerekem van,mindhárommal jártam temetőben nem egyszer,semmi bajuk.Ilyen babonáról nem is hallottam.Szerintem hülyeség.
mi baja van a pici fiadnak
Sziasztok! Most mit mondjak... Első gyermekemmel várandósan barátnőm 25 éves fiának temetésén voltam. Második gyermekemmel a pocakban egy 20 éves barátot temettünk. A harmadikkal temető közelében sem voltam. És a kicsi mégis beteg.:(( A 2 nagynak meg semmi baja.
Szóval, baromság ez a dolog a köbön...
Én sem hallottam még ilyen butaságot!
szerintem is butaság...én is voltam terhesen a temetőbe mindenszentekkor,mert a tiszteletet illik megadni az elhunytaknak,és nincs semmi baja a babámnak,sem amíg a pocakban volt,sem pedig most..
Én is ismerem ezt a babonát,igaz a magyarázatát nem tudom,de én ennek ellenére ki fogok menni a szeretteimhez a temetőbe,találkozzanak ők is a kisbabámmal a pocakomban,hiszen ha még élnének biztosan ők is várnák ezt a jövevényt.
Így hátha örömet szerzek nekik,h "megmutatom" nekik babucit.
Majd "odaát"megtudjuk...
igaz, kiegészítve:
egyéb lelkek rossz szellemeskedéseiben nem hiszek.
:)
Nem csak terheseknek, hanem mindenkinek aki úgy érz, hogy hisz az ilyen dolgokban, gyújtson meg egy fehér gyertyát (ne mécsest) és hagyja had égjen végig.
kedves válaszadó kismamik,és anyukák!!Nagyon köszönöm válaszaitokat,megnyugtattatok:)milla pusza,ölelés!!!
De a temetőben nem csak a te szeretteid vannak.
nekem külön jót tett, hogy kimehettem, megnyugtatott, s ez a babának is jó
Ez szerintem baromság. Őszintén megmondom hogy sosem hallottam még erről a babonáról. Sokról hallottam, de erről nem. Jah, én ma voltam temetőbe. Jelentem semmi baj nincs. 13 hetes kismama
nem vagyok spiritiszta nem is hallottam ilyenről, de ha számodra kedves halottaidhoz mégy emlékezni, szerintem csak jó lehet a babádnak.
Szia!
Amikor a középső gyerkömmel voltam terhes,akkor sokat jártam a temetőbe,akkoriban halt meg az anyukám:(Én nem hallottam ilyen babonáról,amúgy sem vagyok babonás.Tél volt,sétáltunk kifele a párommal meg a bátyámmal,én megcsúsztam és seggre ültem.Már elég nagy hasam volt:)Semmi bajunk nem lett,az első ijedségen kivül.Nagyot nevettünk,hogy alig bírtak felsegíteni,mert csúszkáltak a fiúk is és én is:D
A gyerekem egészségesen született és azóta is az:)
Én ugyanúgy jártam temetőbe terhesen, mint most. Hála Istennek egyik babámnak sem lett baja. Nem hallottam még ilyesmit, és lehet hogy neked sem kellene ilyesmivel foglalkoznod. Egyik füleden be, a másikon ki (szerintem).
ja,magyarok vagyunk,nem cigányok.ezt azért írtam mert a cigányok félnek a babonától.
További ajánlott fórumok: