Tejes kifli recept

A Tejes kifli hozzávalói:
35 dkg liszt
2,5 dl tej (+ 2 evőkanál a lekenéshez)
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj (olvasztott)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

A Tejes kifli elkészítési módja:
A langyos tej felében futtassuk fel az élesztőt a cukorral. A lisztbe keverjük bele a sót, majd a felfuttatott élesztővel, maradék langyos tejjel, vajjal dagasszuk meg a tésztát. Nem kell sok, pár perc elég. Keleszteni nem kell! Vegyük két felé a tésztát, és mindkét darabot nyújtsuk kb. közepes tányér méretűre. A kapott tésztaköröket vágjuk négy felé, a kis háromszögeket pedig utána olyan vékonyra, amilyenre csak lehet. Hosszabbik oldaluknál fogva tekerjük fel, formázzuk csinos kiflikké. Ezután a 8 kiflit tegyük sütőpapíros tepsire, tetejüket kenjük meg a két evőkanál tejjel. 30 perc pihentetés után, 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Lávli*, 2020. dec. 16. 16:21
A tejes kifli elkészítési módja és hozzávalói.