Te hogy rendeznéd be a nappalit, ha 7! ajtó nyílik belőle? (beszélgetés)
ez nem megoldható, mivel a fürdő elrendezése adott, és a wc felőli részen van a kád, mosdókagyló, tükörrel, stb....
de köszönöm a tippeket! :)
Ha a két szobaajtót eltoljátok 1-1 sarokba (a rajzon úgy van, nem tudom menyire valós), akkor a TV-vel szemben lesz egy 2m-es falfelületed, ha valóban 4x4 es a helység.
2 m-en viszont már el tudsz helyezni egy normál méretű kanapét.
A WC ajtót is befalazhatod és nyíljon a fürdőből.
Tudom, hogy klassz a külön WC, de valamit valamiért és rengetegen élnek úgy, hogy a fürdőben van a WC.
Én a fürdő,wc elé tennék egy térelválasztó falat. Nem is ildomos,hogy aki belép a főbejáraton,az pont a fürdőből épp kijövőt szemlézze meg először. :)
Persze,ha nincs más megoldás. ...
Na,és a fal elé mehetne a kanapé. Igaz, nem szemben a tv-vel, de a legjobban, így mutatna.
köszi neked is a tippeket!
Iroda helyiség másik szobában lesz, nem a nappaliban, a nappali csak tv és vendégvárás funkcióját töltené be.
ez lesz, mert hiába akarok én sarokülőt, ha nem fér... marad a kanapé, puffokkal.
Köszönöm mindenkinek! Ha van még ötletetek olvasom!!! ;)
Én a 2 szoba ajtó elé tenném a kanapét, a háta a szobaajtó felé lenne, egyenes kanapé, nem L alakú, így kevesebb teret vesz el az amúgy is pici helyböl.
A föbejárat melletti 2 falrészre, az ablakok alá komódot lámpákkal (ha van hely), ha csak vékony rész van, akkor könyvesszekrényt, ami olyan vékony,hogy 1 sor könyv fér el rajta.
S ahová csak lehet zöld, félárnyékot kedvelö virágot raknék valami minikomódra vagy polcra.
Extra szép szönyeget középre.
Ennyi, nem tennék több bútort, így lenne tágas hely a közlekedésre is. Ha elfér, akkor dohányzóasztalt a kanapé elé, de én megvagyok nélküle:)
Polcokat , tükröket, megfelelö lámpákat tennék még a hangulat és a fény miatt.
Ha lenne hely, esetleg 1 fotel lábtartóval, állólámpával....de kérdés az is, hogy hol oldod meg az irodai részt (számítógép, stb..)
Szóval elsönek én azt javaslom, hogy gondold végig mit szeretnél csinálni a nappaliban (tv-nézés, olvasás, számítógépezés, gyerekek játszása, vendégek altatása, stb) ehhez képest mi a legminimálisabb bútormennyiség, amire szükséged van, aztán a stílust, színt szabd meg. Fontos, hogy amit csak lehet rakd fel a falra, így nem foglal helyet a szobádból.
Végsö megoldás: szobák funkcióinak felcserélése is szóba jöhet.
Annyira üresnek nem tűnhet:)
Próbálkozz még árnyékot jól tűrő növényekkel, hangulatos képekkel, faliszőnyeggel. nagyon tudják ám öltöztetni a lakást és nem is foglalnak teret, hiszen a falon vannak. Ha állólámpa sem fér, akkor egy falikar is hangulatos tud lenni. Gondolkodj kiegészítőkben és ne berendezési tárgyakban.
Még egy hülye kérdést felteszek! :-)) Nem lehet úgy átalakítani, hogy azt a két szobát ami egymás mellett helyezkedik el egybe nyissátok? És akkor egy ajtón lehetne bejutni mind a kettőbe?
Mert akkor rögtön egy ajtó akár el is tűnhet és oda lehetne egy kisebb szekrénysort rakni.
Ebben az esetben a nappali közepére egy sarokülő , eléje, pedig egy kis asztal. A két szoba közé, pedig egy polcrendszer, amin tarthattok könyveket, apró dísztárgyakat, esetleg kisebb virágokat
Én a bejárati ajtóval szembe virágállványt helyeznék el rajta virágokkal.
egy 3-as kanapé elfér.... de...
ha csak egy tv, asztal, kanapé van a szobában, üresnek tűnik.
ha a tv-vel szembe lesz egy asztal, és kanapé, mögé már nem fér polc.
a sarok se akkora hogy oda egy fotel férne, mivel beleérne a szobákba nyíló ajtókba.
Bocsi, annyira nem lett méretarányos a rajz...
a tükör nem rossz ötlet! ;)
Kérdés szükségetek van-e minden ajtóra, vagy esetleg egy két ajtót szekrénysorral el lehet-e takarni?
Arra gondolok, hogy a az eltakart ajtó mögötti másik helyiséget meg lehet, e közelíteni a lakás más pontjából?
sarokülővel egy probléma van csak.
nem méretarányos a kép, kb. beérne a sarokülő L vége majd a konyha bejáratáig, ergo állandóan kerülgetni kellene...
de tényleg nem ad sok variációra lehetőséget.... :(
jobbat mondok! :D
ez egy kb. 50-70 éves vályogház volt, csak fel lett újítva 10 éve. Ez lett belőle... :(
További ajánlott fórumok:
- Vegyél el belőle 10-et
- SCRABBLE kapsz 7 betüt és az előző szó egyik tetszőleges betűjével "kapcsolódva" írj belőle 1szót a maradék betüket pótold ki vegyesen 7re.
- Ti milyen színre meszelnétek a nappalit?
- Te milyen szinüre festetnéd a nappalit rozsda szinü ülőgarnitura világos szekrénysornál?
- Most költözködök egy új lakásba. Te hogy rendeznéd be?
- Hogyan rendezzem be a nappalit?