Tanköteles korú gyermek visszatartása az óvodába (beszélgetés)
Azért szerintem ebben jó sok a csúsztatás.
Nem hiszem, hogy az unokatesód annak köszönheti, hogy "csak" egy szakmunkást végzett el, hogy nem tartották vissza az oviban.
Ha tényleg csupán ezen múlott volna, később is lehetett volna korrigálni a "hibát"...
En 86 marciusaban szulettem, az unokatestverem egy honap mulva szuletett. Edesanyam visszatartott pedig az ovonok szerint mehettem volna. O azert nem engedett, mert beteges sovany visszahuzodo kislany voltam es szerette volna ha erosodom meg egy kicsit. Vegul mindenki felhaborodasara meg egy evet az oviban maradtam. Unokatesom szuleinek az ovonok tanacsoltak, hogy maradjon meg egy evet, mert nem eleg fejlett. Ennek ellenere ok beirattak az iskolaba. Mar az altalanos iskolat is vegig bukdacsolta szegeny, aztan egy szakmunkast sikerult elvegezni. (Felre ertes ne essek nem nezem le azert, amugy egy jo lelku fiu) Ma mindenki azt mondja barcsak ne engedtek volna.
En viszont nagyon orulok, hogy a szuleim hagytak meg egy evig az oviban, mert valahogy azok kozott akikkel mehetem volna olyan kicsinek es lathatatlanak ereztem magam, viszont a kovetkezo csoportba egybol betudtam illeszkedni es barataim is lettek. Aztan vegig jo tanulo voltam meg kozepiskolaban is a legjobbak koze tartoztam. En orulok, hogy edesanyam nem engedett :)
Igen, ebben is van igazság.
Akik hozzám járnak, legtöbben nem azért, mert a szülő "kevés" agyban, hanem mert ideje nincs rá: a gyerek hazaér 1-2kor a suliból, a szülő meg 4-5-6ig dolgozik. Sajnos sokan olyankor már nem akarnak foglalkozni ezzel, inkább fizetnek érte, hogy valaki segítsen a gyereknek. Ördögi kör - ő ezért inkább még többet van távol...
Nézőpont kérdése.
Én ált. iskolás gyerekeket szoktam korrepetálni - látom, mi a követelmény, meg mi az, amit csak a szülő testál a gyerekre...
A tankötelezettség korhatára augusztus 31-re változott május 31-ről.
Nagyon indokolt esetben maradnak "vissza" a tanköteles gyerekek, mivel kevés az óvodai férőhely, amit súlyosbít a hamarosan bevezetésre kerülő óvodakötelezettség 3 éves kortól.
A mi tankerületünkben olyan gyerekeket sem engedtek még egy évig oviban maradni, aki nem volt még nagycsoportos, mert május 31 után született és eddig úgy volt, késni fog egy évet, tehát a kis-, vagy középső csoportot kétszer járta.
Fura. Én úgy érzem, hogy minimum az ált.isk. végéig tartott a gondtalan gyerekkorom. Igaz, mindig voltak feladatok, követelmények, aminek meg kell felelni, de sose éreztem igazán "tehernek".
Persze minden gyerek más, a tiédet te ismered...
Szia!Az én fiammal is ugyanez volt.Nagyon értelmes,de figyelmetlen,szétszórt-ezen kívül még rendetlen is sajnos,úgyhogy maradt még egy évet,és kimondottan jót tett neki,hogy később kezdte a sulit.Vannak kiskapuk,kérdezz utána mindenképpen.
A lányom most múlt 6 éves,és megy iskolába,mert neki kín szenvedés lenne még egy év az oviban.
Kitűnően tud koncentrálni,maximalista,szorgalmas,jó fejű,széles érdeklődési körű-már most jobban számol fejben,mint én:DD Egy éve várja már a sulit:)
Szerintem a szülő ÉS a pedagógus/nevelési.
Nekem a fiam egész máshogy viselkedik oviban, mint ahogyan az itthoniak alapján gondoltam volna.
További ajánlott fórumok:
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Igaz, hogy a gyermek nem lehet napközis az óvodában, ha az édesanyja gyeden van?
- Mehet gyermekem 2,5 évesen már óvodába vagy mégsem?
- Hogy viselik gyermekeitek a korai óvodába menést?
- Óvodába megy a gyermekem, beszoktatás.
- Németországban meddig tanköteles a gyermek?