Szuper bruttósítással a kisember jól jár? (beszélgetős fórum)
nem jártunk jól.
miért is járnánk jó ha hosszá csapják a azt amit a munkáltató utánunk fizet?
ki az aki egyáltalán ezt elhitte, h jól járunk.
hisz olyan mintha magasabb lenne a bruttó mert hozzá van csapva...
Egyet értek veled ,íme egy példa,hogy milyen jól járunk.
Bruttó bér:100 000.-
SZJA alap+ 27% 127 000.-
17% SZJA:21 590.-
max.adójóváírás 15 100.-
9,5 % nyugdíj járulék 9 500.-
7,5% egészségbizt jár. 7 500.-
Összes levonás:23 490.-
Nettó bér: 76 510.-
170.- növekedés.
A kisember tényleg nagyon jóóól jár!!!
hát itt is meg lehet nézni, ha a bruttó beírjátok, akkor lehet alul látni, hogy mennyit változik idénre... :S
Te hol találtad a számokat?
és miből lesz több?
Az bizony, ki is keltem magamból, amikor megláttam... csodálkoztam is, mert kollegáim számolgatták a bérüket, és örültek, hogy nekik 20 ezerrel lesz több a fizetésük.. én meg akárhogyan, akárhány oldalon számoltam, nekem csak 2-3 ezerrel lesz több... hát persze, mint utólag kiderült, többet keresnek mint én.... :S
Igazságtalanság!!!
Hogy én ezen miért nem lepődöm meg????
Mindig az alacsony jövedelműek szívnak... piszokság.
Sziasztok!
Egy-két infonak néztem utána:
Bruttó 100.000 fizetésnél a változás +1 70 Ft
Bruttó 150.000 fizetésnél a változás + 2,3 ezer Ft
Bruttó 200.000 fizetésnél a változás + 12 ezer Ft
Szóval a kisember nem jár jól... :( SOHA nem jár jól!!!!!
Engem csak az bosszant ebben az egészben, hoyga személyi jövedelem adóban még az elnevezésben is benne van, hoyg JÖVEDELEM adó, na most a munkáltató által fizetett 27%-os TB mióta képezi a munkavállaló jövedelmét???
Legalább valahogy palástolták volna ezt a disznóságot is, mert így annyira gáz szerintem...
Nem akarok cinikus lenni, de szerintetek a kisember mikor és hol jár jól? Vagy írhatnám a kisember helyett azt, hogy bérből-fizetésből élő munkavállaló.
Első ránézésre azok járnak jól, akik az új jövedelem sáv szerint alsó kategóriába esnek, mivel igen csak magasra tették a lécet, az aránylag "jó" fizetéssel rendelkezők is alsó sávhatáros SZJA-t fizetnek majd. Bár ez nem kimondottan a szuper bruttósítás eleme, de valahol komplexen kell nézni az adó változásokat.
Majd a tapasztalat megmutatja, hogy ki jár jól és mennyire.
Számítása:
bruttó bér x 127% x 17% (éves 5m Ft-ig), ez az adó, ezt kell levonni a bruttóból szja gyanánt, de jár adójóváírás (munkajogviszonyban!!), havi 15.100
nem :(
Ill. nagyon minimális lesz a különbség. Bár minden relatív, ki számít "kisembernek"?