Sztk- terhesgondozo vagy magánrendelés? tapasztalatok (beszélgetés)
Hú, örülj neki, hogy ilyen jó tapasztalataid voltak! Én 4 hétig feküdtem bent a kórházban nemrég (1 hete engedtek haza, remélem, már csak szülni megyünk be). Bizony én azt tapasztaltam, ha nem lenne fogadott orvosom, akkor bajok lettek volna, mindenki mást mondott, más gyógyszert adott volna, iszonyat kuszaság volt. A dokim mindennap rámnézett, csak rá hallgattam, különben van egy olyan érzésem, hogy már nem lennénk egyben. És hát, néhány szobatársam, akinek nem volt dokija, na az ő példájukon is láttam, hogy mennyire "lehagyatottak" saját orvos nélkül.
De a Te példád nagyon jó ellenpéldának. Kórháza és orvosa válogatja, hogy milyen ellátást kap a kismama. Na én sem az ellátásra panaszkodom, azt sem mondom, mindegyik orvos szar és felelőtlen volt, csakhát mindenki mást csinált volna velünk.
egyik ismerősmnek is volt fogadott orvosa hát hogy hogy nem épp szülés napján a nyaralását töltötte...
szegény nő végül is hiába fizetett honapokig a magán rendelésen ha végul is egy ügyeletesnél szült meg( teszem azt koraszulés koldokzsinorral a nyakon)
szia!
többféle verzió létezhet.
ad 1. ha nincs orvosod, valóban le sem sz@rnak szüléskor
ad 2. van orvosod, és le sem sz@rnak szüléskor (jelszó: majd jön és segít rajta az, akinek perkál)
ad 3. van orvosod és minden flottul megy
ad 4. nincs orvosod de olyan dokit fogsz ki éppen osztályosnak/ügyeletesnek, aki hivatásának érzi azt, amit csinál.
én az utóbbiban bízom.
"sztk-s" terhesgondozásra járok. ha az orvos úgy látja jónak, hogy régen volt vizsgálat, akkor megvizsgál (megjegyzem, mi egyesével megyünk be, és a doki nagyon rendes, türelmes)... de emellett járok a saját dokimhoz is... szintén "sztk-s" rendelésre, azaz nem fizetek neki. szülni fogok annál, aki éppen ott van.
amit magánrendelésen otthagynék, azt minden vizsgálat után rakom egy külön kasszába... szülés utánra... ha esetleg elégetett lennék ;) illetve hát a dokimnak... valamiből megköszönni a 9 hónapot (pontosabban majd 3 évet)
Szia!
Mind a kettő helyre jártam.
Terhesgondozóba és magánorvoshoz is.
A terhesgondozóba 4X kötelező megjelenni szülésig,hogy kapjál anyaságit.A kiskönyvembe viszont meg volt jelölve,hogy van fogadott orvosom.
ha nincs fogadott orvosod szüléskor, akkor is van esély, hogy kedvesek veled. mert az ügyeletes orvos tudja, h nem fogadtál orvost, és számít arra, hogy ha kedves veled, akkor utólag kap egy kis pénzt. neki így is úgy is ott kell lennie és nem siet haza. de itt is attól függ, ki milyen "emberileg".
pénz nélkül is mindenkinek járna, h figyeljenek rá..
szia, elég gáz, ha ilyen az sztk-s terhesgondozás :S
de ha magánrendelésre jársz, az sem garancia, hogy normális az orvos és hagyja, hogy bármit is kérdezz. szerintem teljesen emberfüggő, hogy melyik orvos milyen. én sztk-ra járok és nem hívnak be senkit se rajtam kívül, ha kérdésem van, feltehetem, az orvos nagyon kedves. és nem fogadtam meg, csak terhesgondozásra járok hozzá és körzetileg sem hozzá tartozom.
sziasztok. az lenne a kérdésem hogy mikor jár jobban az ember szüléskor? ha terhesgondozoba jár ahol nem kell fizetni, vagy ugyanahhoz a dokihoz aki ott rendel sztk-ban is és van magánrendelése is? ahol persze fizetni kell( azt sajna nem tudom mennyit) mert én vhol azt olvastam hogy aki terhesgdondozóba járt és igy nem volt fogadott orvosa le se tojták szüléskor ...bezzeg akinek volt..
tapasztalatokat várok.. barátnom szerint járjak csak a terhesgondozoba mert azt a pénzt amit otthagynék a magánrendelésen költsem inkább a babára..
meg a sztk-ban olyan átjároház van. 4esével hivják be a nőket közös oltözö..kérdezni nem merek a dokitól mert látom hogy már hivná a kovetkezőt meg az adminisztrátor is ott van ja és akik beszaladgálnak a nőgyogy.rendelésről orvosok..
koszike
További ajánlott fórumok:
- Akik az érdi SZTK-ba járnak terhesgondozásra, tudnának segíteni?
- Nem vagyok biztosított. Ha magánrendelésre megyek, annak a költségén felül kell fizetnem?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Dr. Paragi Péterhez jár/járt a közelmúltban valaki terhesgondozásra? Mennyibe kerül most a magánrendelés?
- Segítsetek nekem! Rácz Krisztina nőgyógyászról van infótok? Milyen orvos, milyen árakkal, és sztk-ban is olyan rendes, mit a magánrendelésén
- Nyíregyházán Dr Orosz László magánrendeléséről van valakinek tapasztalata? Mennyibe kerül nála a terhesgondozás illetve a szülés?