Szombaton sütöm életem első pizzáját. Egyik fele hawaii... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nekem ez volt a receptem:
500 g liszt (sima volt itthon)
1.5 tk. só
1 cs. instant élesztő
3 ek. olaj
3 dl langyos víz
Először is sós lett a tészta 😅
1 órát kelesztettem, de nem igazán nőtt meg, sütés után is sűrű, lapos maradt.
Legközelebb kevesebb liszttel készítem (nekem ez vastag volt) és kevesebb sóval. És lehet meg kellene próbálni rendes élesztővel.
Az alja is sülhetett volna még, de a teteje már jó volt…
Nem kaptam segítséget itthon, így olyan lett amilyen. Azért el fog fogyni, majd legközelebb már jobb lesz 🙂
Én nagyon sok pizzatészta receptet kipróbáltam már (sokat sütök, rendszeresen két nagy gáztepsivel ).
Leírom azt ami nekem bevált, gyors, és mindig tökéletes.
2 dcl meleg-vízben ( nem forró ) feloldunk 3 dkg élesztőt, só, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál ( nem púpos )
tejföl, és annyi liszt, amennyit felvesz. Keleszteni nem kell, csak pihentetni, míg a feltétetek összevágjuk. Ez egy vastagtésztás nagy gáztepsi mennyiség. Mivel én két tepsivel készítem, így 3.5 dcl vízben oldok fel 1 egész élesztőt, 4 evőkanál tejföllel, ami 650-670 dkg lisztet vesz fel.
Gyorsan megkel finom liszttel és por élesztővel is. És bár sok kelt tésztánál írják a gőzös sütést, a pizzához pont semmi szükség nincs rá.
Amúgy én direkt teszteltem már egyéb süteményeknél, és egyiknél sem volt semmi különbség a végeredményben, ha gőzben, vagy ha anélkül sütöttem...
További ajánlott fórumok:
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mit szólsz ahhoz, hogy idén vagy 5 szombaton is kell melózni?
- Van egy pasi 2 napja ismizem.De iszonyat ronda, szombaton "talizunk"Mit mondjak neki hogy ne bántsam meg, hogy miért nem mentem el a talira?
- Megemlékezés Zámbó Jimmyre a csepeli temetőben Január 26-án szombaton, 13 órakor
- Ha a szerdán vásárolt húst szombaton sütitek meg lefagyasztjátok 2 napra?
- Emlékszik valaki arra, mikortól lett bevezetve az iskolákban, hogy szombaton nem kellett menni, nem volt tanítás?!