Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szombaton sütöm életem első pizzáját. Egyik fele hawaii... fórum

Szombaton sütöm életem első pizzáját. Egyik fele hawaii... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

11. Józsibirka (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 10:07
👍
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Józsibirka)
szept. 27. 10:01
Gyere, most vettem ki a sütőből! 😊🍕
szept. 8. 17:36
Legközelebb megyek én is, majd szóljá! 🙂
szept. 8. 17:29

Nekem ez volt a receptem:


500 g liszt (sima volt itthon)

1.5 tk. só

1 cs. instant élesztő

3 ek. olaj

3 dl langyos víz


Először is sós lett a tészta 😅

1 órát kelesztettem, de nem igazán nőtt meg, sütés után is sűrű, lapos maradt.


Legközelebb kevesebb liszttel készítem (nekem ez vastag volt) és kevesebb sóval. És lehet meg kellene próbálni rendes élesztővel.


Az alja is sülhetett volna még, de a teteje már jó volt…


Nem kaptam segítséget itthon, így olyan lett amilyen. Azért el fog fogyni, majd legközelebb már jobb lesz 🙂

szept. 4. 08:28

Én nagyon sok pizzatészta receptet kipróbáltam már (sokat sütök, rendszeresen két nagy gáztepsivel ).

Leírom azt ami nekem bevált, gyors, és mindig tökéletes.

2 dcl meleg-vízben ( nem forró ) feloldunk 3 dkg élesztőt, só, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál ( nem púpos )

tejföl, és annyi liszt, amennyit felvesz. Keleszteni nem kell, csak pihentetni, míg a feltétetek összevágjuk. Ez egy vastagtésztás nagy gáztepsi mennyiség. Mivel én két tepsivel készítem, így 3.5 dcl vízben oldok fel 1 egész élesztőt, 4 evőkanál tejföllel, ami 650-670 dkg lisztet vesz fel.

6. xochipilly (válaszként erre: 5. - 94a06e9696)
szept. 4. 04:43
Teljesen más lesz az állaga pizzaliszttel, a hagyományos élesztő pedig talán nem dísznek van a boltokban. Csak tanácsot próbáltam adni, amit vagy megfogad a FI vagy nem. Nem ma kezdtem a sütés-főzést. A gőzben sütésről (pizzánál IS) Lajos Mari receptjeiben olvastam először. Az ő tanácsaiban jobban megbízom mint bárki máséban ha sütés-főzésről van szó.
5. 94a06e9696 (válaszként erre: 2. - Xochipilly)
szept. 3. 22:53

Gyorsan megkel finom liszttel és por élesztővel is. És bár sok kelt tésztánál írják a gőzös sütést, a pizzához pont semmi szükség nincs rá.

Amúgy én direkt teszteltem már egyéb süteményeknél, és egyiknél sem volt semmi különbség a végeredményben, ha gőzben, vagy ha anélkül sütöttem...

szept. 3. 22:22
Zsűritagnak jelentkezem!
szept. 3. 21:28
És mikor bekapcsolom a sütőt, teszek egy konzervdobozban vizet az aljára mert tényleg jobb lesz a kelt tészta ha gőzben sül.
szept. 3. 21:26
Sok sikert hozzá! Ha pizzalisztet és normál (nem por alakú) élesztőt használsz, könnyen és gyorsan megkel a tészta :) Én minden héten sütök pizzát, szeretjük ☺️

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook