Szoktál ilyesmitől tartani, ha megbántasz egy számodra fontos személyt? (beszélgetős fórum)
Ha ez első és egyetlen eset akkor mindenképpen bocsánatos a bűn.
Ha rendszeresen fordul elő akkor már kétséges, de ebben az esetben már értelme se nagyon lenne, ha a cefre is játszik akkor pláne.
Expárom volt olyan hogy ha berágott akkor röpködtek a különféle egyáltalán nem nőies jelzők, én köpni-nyelni nem tudtam.
És másnap felhívott úgy mintha mi sem történt volna, nekem kötelező volt megbocsátani. De ha én szóltam valami olyant ami nem tetszett neki akkor elérte hogy nekem legyen lelkifurdalásom.
Megjegyzem hogy évek alatt egyetlen egyszer emeltem meg kissé a hangom úgy, hogy az az én mércém szerint is necces volt.
Van egy határ ameddig meg lehet és meg is kell bocsátani ha a kapcsolat és a személy fontossága indokolja.
Másrészt az ilyen félelmek néha csak látszólag szólnak arról hogy a másik megbocsát-e. Valójában eme félelem mögött sokszor a lelkiismeretfurdalás, a bűntudat van, a "hogylehettemilyenhülyehogymegbántottamakitszeretek" érzés.
Magamról nem tudom elképzelni, hogy bárkit is úgy megbántsak, hogy többé ne legyen kíváncsi rám.
A fordítottja néhány hete megtörtént egy számomra fontos személlyel. A bocsánatkérés, annak elfogadása megtörtént. De a felejtés nem valószínű a részemről. Sőt! Bocsánatkérés ide, vagy oda, az a seb örökre ott marad. :(
ugyanezt akartam írni...
lehet 1-2nap mosolyszünet, de ha tényleg fontosak egymásnak örökké soha nem szólhat az...
pl mint nekem a tesómmal, rengetegszer vesztünk össze, de soha nem tartott 1napnál tovább
Volt már rá példa, hogy egy számomra nagyon kedves személy félre értette, amit én csak viccnek szántam.. Akkor azt hittem örökre elveszítettem, úgy elviharzott tőlem.
Aztán egy hosszadalmas és fájdalmas beszélgetés következett, amikor is tisztázhattuk a dolgokat. De szükség volt rá, mert túl fontosak voltunk (és vagyunk mai napig is) egymásnak, hogy egy ilyen miatt elveszítsük egymást! :)
Szerinted mivel lehet így megbánatni egy barátot?? Te így viselkednél vele fordított helyzetben?
De ha akaratodon kívül történt a dolog, akkor szerintem egy esélyt kaphatsz, hogy megmagyarázd...
További ajánlott fórumok:
- Mi lenne számodra a mai nap csúcspontja?
- Engedtél el már számodra fontos embert?
- Zavaro-e szamodra, hogy Ukran-magyar letemre a Hoxa-n vagyok? Idegesito-e szamodra a helyes irasi hibaim?
- Milyen számodra a jó férfi?
- Írd le a számodra legkedvesebb magyar település nevét!
- Feledtem, gyengébb a megbántásom...