Szociálpedagógus vagy Szociális munkás? Melyik végzettség ér többet? (beszélgetés)
A magam védelme érdekében, mindig mindennel beoltatom magam. Hepa, influenza, HNN1....
Tetves nem voltam, de a bolhái nagyon szeretnek. Ápolni nem ápolom őket, nem azért vagyok ott,illetve ehhez végzettségem sincs. Ha ápolásra szorulnak, akkor elintézem az orvosi ellátást. Csakis mentális- szociális problémák kezelésében nyújtok segítséget.
dehogyis, a szoc. munkában nincsenek ilyen szintek.
bármelyik területen elhelyezkedhetsz.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de előfordulhat hogy elkaphatsz valami betegséget, tetvet a hajléktalanoktól? Ápolnod is kell őket vagy csak ügyeiket intézned?
Ne haragudj, hogy ilyen sokat kérdezek, de Te vagy az első, aki ilyen őszintén nyilatkozik a munkájáról ezen a területen és nagyon örülök, hogy megosztod velem/velünk ezeket az információkat!
KÖSZÖNÖM a válaszokat!!!:)
Szabadnap nélkül, zsinórban vagy azért adnak heti 2 pihenőnapot?
Diplomás minimálbérért melózol?
Szabadságra szoktál menni, kiadják rendesen, van aki helyettesítsen ha beteg vagy?
Tehát kezdőként csak a hajléktalanokkal lehet foglalkozni?
Azért jól bírod már 6 éve!
Tényleg le a kalappal!
Hát nem irigyellek!
Nagyon nehéz lehet !
Adrika, hát le a kalappal a munkád előtt, szerintem nem mindenki tudná hivatásának érezni.
Én nem lennék rá alkalmas.
Jó, hogy vannak ilyen emberek is.
A munkaidőről lehet tudni valamit?
Milyen munkaidő-beosztásban szoktatok dolgozni?
Szia!
Nagyon jól tetted, hogy hozzászóltál, mert érdekelne a mostani oktatási helyzet is!:)
Melyik suliba jársz és milyen a színvonala?
Én levelezőn gondolkodom, de teljesen tanácstalan vagyok hogy hova lenne érdemes beadni a jelentkezést jövőre, ahol gyakorlatcentrikus az oktatás és tényleg hasznos dolgokat tanítanak...
Vélemény?
Nem meggazdagodás végett kérdezem - tudom, hogy mi a szitu...!:(
Igazából én is erre a segítő tevékenységre érzek elhivatottságot és szeretném elvégezni, csak még nem tudom, hogy el lehet-e majd benne helyezkedni.
Szia!
Könnyen el tudtál helyezkedni a végzettségeddel, vagy csak ismerős révén?
sztem ugyanaz.
dolgoztam szocotthonban, bár nekem csak pedagogusi diplomám van. de a kollaganőim között volt szocped, szocmunkás, gyogyped. és ugyanazt a munkát végezték.
További ajánlott fórumok:
- Szociális munkás képzés levelezőn - hová érdemes?
- Szociális munka, szociálpedagógia
- Szociális munkások és érdeklődök, avagy a segítségnyújtás foglalkozása!
- Szociális munkásnak tanulnék. Hány féléves és mennyibe kerül? Felvételi miből van?
- Van itt szociális munkás? Fogyatékkal élő személy és családja, környezete támogatására milyen szociális munka módszerek vannak?
- Mennyire nehéz a szociális munkás szak (Miskolc UNI)