Magyarországon hol a legolcsóbb az öregek otthona, szociális otthon? (tudásbázis)
Valóban elég drágák, viszont, ahogy hallottam egy ismerőstől, akinek az anyukája ott élt, jók is. Az egyik ismerősöm is oda akar menni, ha már nem lesz képes függetlenül létezni.Ha jól tudom, van többféle fizetési konstrukció is. Ő egy lakrészt akar venni. Kicsit mellbe csapott, mikor mondta az árát: 15 milla.
A nagynéném a Thomas Mann utcaiban lakott Debrecenben, saját lakrészben. Jártam is nála, nagyon kellemes hely volt. Igaz ő nem volt magatehetetlen, így nem láttuk, hogy mennyire jól gondoznák. Ha jól tudom, nem volt olcsó.
Miskolcon két helyről hallottam jókat: az egyik az Aranykor - ott is hosszú a várakozási lista, a másik a Szépkorúak Háza.
Nem egy egyszerű eset. Korábban anyukám is gondolkodott rajta, hogy bevonul egy ilyen magán lakrészesbe a későbbiekben, de aztán jött a járvány és én nagyon örülök, hogy nem tette. Persze sajnos, eljöhet egy olyan idő, mikor az én segítségem és időm már nem elég neki, de remélem, addig még eltelik némi idő.
Sajnos, tényleg nagyon nehéz öregek otthonát nyitni. A sógornőm egyik barátnője akart egy tisztességeset nyitni. Meg voltak hozzá a feltételek, az orvosi háttér is, de valamilyen okból nem kapták meg az engedélyt, mert veszélyeztették a helyi otthonok bizniszét. Nyilván, ha van annyi hely, ahány jelentkező, akkor az idősek családjai nem fogják olyan lelkesen nyomogatni a húsz ezreseket a köpenyzsebbe, hogy felvegyék az otthonba a bácsit vagy a nénit.
Neked mondtam, igen, mert szimpatikus volt amit irtál és én is igy gondolom.
Van két kolléganőm akik otthon voltak évekig otthonápolásin az egyik a szüleivel, a másik a gyerekével és most nem tudnak elmenni nyugdijba mert a nők 40-be nem számitják bele.
Néha gondolj magadra is muszáj önzőnek lenni kicsit. A szüleidnek megadtad amit csak tudtál, a gyerekedet felnevelted, most magadra figyelj és magaddal törődj:)
Rosz lehetett neked is!
Neked sincs senkid?
Ja fiad az van.
Na egy helyről írtak, 2950 ft /nap
feltétele a napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglet (III. Fok!
Többit személyesen .mondanák !
Tiédhez fűzöm, mert ezzel kapcsolatos, de nem neked írom 🙂 inkább a címhez. Valóban meg kell nézni, aki a legolcsóbbat szeretné, mert léteznek putris helyek.
Simán el tudom képzelni, hogy van egy prémium részleg, amit bemutatnak a látogatóknak, a többi más.
Azok beszámolója reális lehet, akik már bent laknak, vagy hozzátartozóiké.
A fórum indítónak is ajánlom a linket, mint látom, van itt a városban több is. Egy-egy telefont esetleg megér informálódni az árakról, lehetőségekről.
A Református Idősek Otthona, amiről beszéltem. Itt van a város központjában.
Őszintén, nem is tudtam, hogy a városban ennyi helyen működik idősek otthona. Csak meg kell nézni a listát. Bár a többiről nem hallottam véleményt.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Depresszió, kisebbségi komplexus, szociális fóbia
- Ki tudja hogy Angliából Magyarországra hogyan lehet a legolcsóbb módon telefonálni?
- Ismeri valaki a zsanai Idősek Szociális Otthonát?