Szilvahabban sült palacsinta recept

Készre sütött palacsinta,de a tojások fehérjét nem tesszük a tésztába.
Szilvalekvár
50 dkg szilva
3 ek.méz
1 tk.fahéj
A Szilvahabban sült palacsinta elkészítési módja:
Palacsintákat sütünk,kb.25-30 db-ot. Megkenjük szilvalekvárral,és tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére a következő hab kerül: A szilvát megmossuk,negyedekbe vágjuk. 3ek mézet melegítünk egy serpenyőben,és a szilvákat ebben megdinszteljük. Fahéjjal ízesítjük,a tojások fehérjét kemény habbá verni,a szilvához keverni,és a palacsintákra símítjuk az egészet. Addig sütni,míg a teteje szép aranybarna lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Illés Anikó, 2010. aug. 23. 06:38
A szilvahabban sült palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.