Szexualitás az óvodáskorban. (beszélgetés)
hagyni kell!
egy idő után nem lesz érdekes számukra, hogy nézegetik magukat.
viszont ha tiltjuk, akkor csak azt érjük el, hogy még inkább foglalkoztatja őket a dolog.
szerintem.
a kisfiúnak meg hangsúlyozni kell, hogy nem csinált ezzel semmi rosszat, viszont egy barát (másik gyermek) ne szabjon ilyen feltételeket.
keressen magának a kisfiad más játszótársat!
És ez többször elő fordul náluk,vagy csak egyszer?
Bár az én fiammat ez a dolog most annyira megviselte,hogy nem hinném,hogy mégegyszer kipróbálná.
Azt azért hozzáfűzném,hogy ahugom fia kezdeményezte a játékot és állítólag azt mondta a fiamnak,hogy nem lesz a "barija" ha nem játszanak ilyet.
no para! ez igen gyakori, és teljesen normális viselkedés.
főleg, ha csak nézegetik...
de pszichológusok szerint azzal sincs semmi probléma, ha maszturbálnak az óvodások. nacsakmert van ilyen. én már csak tudom, mivel óvónő vagyok. ;)
Ez szintén teljesen normális dolog, egyszerű kíváncsiság. Te nem csináltál ilyet? Én még ermlékszem, hogy mi is kíváncsiak voltunk.
Szinte minden ismerősöm gyerekénél volt ilyen. Nem kell megijedni, és nem kell ezzel különösebben foglalkozni serm. Szólj neki, hogy ezt nem illik, nem szabad, akármi, és kész.
A kisfiam és a vele egykorú unokatestvére (aki szintén fiú)olyat játszottak,hogy egymás fütyijét nézegették.
Nagyon kétségbe estem,nem tudom,hogy kezeljem a helyzetet.Mit kell ilyenkor tenni?Valaki volt már hasonló helyzetben?Segítsetek!
További ajánlott fórumok:
- Mozgásfejlődés óvodáskorban, diszlexia gyanú
- Kakivisszatartás óvodáskorban. Hogyan lehet ezt megoldani? Hogyan segítsek neki?
- Ha nincs munkahelyem és óvodáskorú gyermeket nevelek, megkapom az önkormányzati rendkívüli támogatást?
- Mandula műtét óvodáskorban
- Mennyi az átlagos mennyiségű ruha egy óvodáskorú gyermeknek? Kisgyermekes anyukák?