Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije? (beszélgetés)
De jó... :)
A topikhoz pedig,idézet Ausztráliából, de sok más országból is van hasonló:
A fizikai munka becsülete
Ami tetszik még (de nagyon!), hogy a fizikai szakmunkának becsülete és tisztelete van, és jól meg is fizetik őket. Senki sem nézi le a kétkezi munkást, sőt!
.....háááááát :) van még mit tanulnunk ! :)
/ 1 nyögdíjas mumi /
Sokan nem tudjak.
De te nem is bombazod folyamatosan a nagyerdemut osszeeskuves-elmeletekkel hozzaertonek kiadva, ahol mindig az internet meg a modern technologia a gonosz.
HA hibat kovettem el, sajnos elofordul, mert nem vagyok hibatlan.
Koszonom, hogy felhivtad ra a figyelmemet es korrigaltam.
Hogy te mennyire tudsz mindent!? -el tudsz amitani!
Koszonom, hogy leereszkedsz a melysegbe, az en szerenysegemirasad elolvastad. Igazan koszonom a baratsagos, joakaro biralatodat!
Majd ha megnovok, meg csak ha fele olyan okos es szereny szeretnek lenni, mint te, mar nagyon szerencses lennek!
-vagy nem-
Te egy e-mail linkjét tetted be. Természetes, hogy a te e-mail fiókod másnak nem elérhető,
Nem kell mindjárt cenzúrát kiáltani, te hibáztál.
Jajjmar, te IT zseni. Kicsit tulzasba viszed a paranoiat.
Ahogy csikilany mondta, ha a sajat gmail fiokodat osztod, mindenkinek a sajatja fog megnyilni, mert ahhoz van hozzaferese...
Dokumentum es megemlekezes az otven hatos forradalomrol, az eredeti elo kepekkel ilusztralva.
Ujre ellenorzom, hatha mar lelett tiltva... Bocsanat, olyan a sabadsagunkban nem fordul elo! A mi hibankbol nem tudunk hozzaferni biztos... Peeeersze.
Nekem is volt mar, hogy web oldalakat nem engedtek megnezni, es kiirta a gepem, tajekoztatasnak, hogy a programjuk azt talalta, hogy en nem magyaroszagon elek... nocsak!
Miert ha a cimem mas akkor az a valami miert titok?
-talan valakiknek nem eppen elonyosdolgaira probal ramutatni???
Talan nem kellene elkovetni olyan dolgokat, amit szegyelhetunk?
Vagy egy masik hatarozott "felteves" is: akar mit is kovettunk el addig az nem torvenytelen, ameddig az nem kerul napfenyre.! Es ha mar sokan tudnak rola, akkor mar vegkepp hiaba is tagadjuk, akar mennyire is...
Nem furcsa, csak még mindig nem érted a lényeget: az egyéntől függ, hogy mit valósít meg. Számomra meg épp a te hozzáállásod a furcsa, aki elment a hazájából egy jobb élet reményében. Pont arra készülsz megvalósítani, amiről minden nap leírod, hogy lehetetlen.
A másik dolog amiről megfelejtkezel: én nem élek Magyarországon, egy percet sem éltem és nem is fogok, mivel külhoni magyar vagyok. Ezen teljesen átsiklottál, de ez teljesen mellékes, mert itt is ugyanaz a helyzet, mint Magyarországon. Talán picivel nagyobb a mobilitás, de ezt nem tudom pontosan, nem néztem utána.
És azt sem tudom, hogy annyival másabb lenne az egyetemre igyekvő fiatalok helyzete: itt azért még elég sok szülőnek életcélja(!), hogy a gyermekeik "legyenek valakik" és egyetemben gondolkodnak, így mindent megtesznek azért, hogy egyetemre küldjék a gyermekeiket. Óriási lemondások árán, de megteszik. Akinek meg nincs szerencséje elmenni más városba, akkor megy a helyi egyetemre, aki meg nem jut be államilag támogatott helyre, az megy külföldre dolgozni.... És vannak, akik érettségi után "megpihennek" munkanélküli segélyt választanak, aztán találnak maguknak egy eladói állást minimálbérért és megrekednek ezen a szinten. Én még mindig azt mondom, hogy mi magunk választjuk meg, hogy milyen életet akarunk élni. Vannak, akik szerencsésebbek, de azokkal nincs dolgunk, mindenki a maga sorsáért felelős.
A nép választja, csak az a kérdés, hogy mennyire tudatos a nép.... A másik kérdés: van-e alternatíva?
Olyannyira mobilak, hogy az akarhany napi londoni jarat tele van mozgekony kozeposztallyal.
Csak eppen hazaszaladnak egy-egy hetre elintezni a dolgaikat es mar repulnek is vissza.
Én is megnéztem...
Neked is a saját fiókod jött be??
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Két ovis gyermek mellett, szerintetek hol tudnék dolgozni 4-6 órában?A férjem dolgozik reggeltől estig, én nem találok munkát érettségivel.
- 2 év múlva érettségizem és ápolónak vagy szülésznőnek szeretnék tanulni.Szülésznő jobban érdekel eddig.Melyik a jobb szerintetek?
- Nincs az a pénz, hogy matekból én még egyszer érettségizzek....
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Ha idén júniusban érettségiztem és még nincs munkám, mikortól kell fizetnem a TB-m?