Szerintetek megéri az árfolyam rögzítést kérni? (tudásbázis)
N ezt nem tudom mert nem tudtunk végtörleszteni.
Csak könnyítést kaptunk,hogy 2évig a felét kell fizetni a hitelünknek.Ha lejár decemberben kérjük a rögzitést,de ennyi!
Azt mondták a bankba, hogy ha kértük a végtörlesztést akkor Júli 1-ig kész kell lennie a szerződésnek így figyelembe veszik az előző kérelmet is és így kapunk 1 %-ot, plusz a gyerekekre is 1-1 %-ot!
Vagy ez nem igaz?
Nekünk is volt könnyítés, és csak szeptemberbe járt volna le.
De mi vissza mondtuk és már pénteken megírtuk a szerződést.
Így nem esek el attól a jó pár forinttól amit kaptam volna a végtörlesztésnél.
A végén még nem.
Én 1000%-ig úgy emlékszem 2 éve ilyenkor kértük,még nagy pocakos voltam.2 évre kaptuk meg a könnyítést ,hogy a felét kelljen fizetni.Felhívtam a bankot,de mint kiderült december 28-ig van a könnyítés rajta,nem tudom hogy csinálták,és csak akkor kell kérni a rögzítést!
DE fogjuk is kérni!!
Hali!
Mi újság?
Hát tényleg jó nagy szemétség,nem csoda ha kiakadtatok!!!
Mi épp most számolgattunk,de valószínű ha júniusba lejár a könnyítésünk ami most azt takarja, hogy a felét fizetjük mint amennyit kéne, kérjük a rögzítést főle ,hogy felemelték 5évre és a kamatokat ne kell vissza fizetni!
Nekünk ez havi 20ezer forintot fog jelenteni,ami 4 gyerek mellett nem mindegy!!
És ,hogy 2033-ban vagy rá 5évre telik le, tök mindegy,meg sem éljük!!
sziasztok!
megmondom őszintén én minap teljesen kiakadtam ezen az árfolyamrögzítéses mizérián!!!
ugyanis nekünk van hol laknunk, de ezen felül vettünk egy házat, hogy majd a gyerekeknek jó lesz. Szintén beleestünk a deviza-csapdába, szóval nekünk is jól megugrott a törlesztés. Erre most kiderült, akinek van már ingatlan a nevén az nem is kerülhet bele abba a körbe, aki kérheti az árfolyamrögzítést!
Teljesen igazságtalannak tartom, hogy aki spórol és próbálja a jövőt ésszerűen építeni, az csak fizesse nyugodtan a dupláját, míg azok, akik felelőtlenül nulla önerővel belementek ebbe a "csapdába" és amúgy szépen vígan éltek, elnyaralták, elköltötték magukra a pénzt, azokat most húzzuk ki a "szarból". Az, aki meg spórolt, hogy jusson egyről kettőre benne hagyjuk, tök jó...
Szia!
Hát igen meggondolandó!
De ha nektek már "csak" 5 évedet van, felesleges 8-ra,vagy 10-re emeltetni.
DE nekünk 2033-ban jár le, így 5év ide-oda nem számít,most meg nagy a gond nálunk:-(
Az a baj, azt sem, hogy mi lesz holnap.
Most is mennyi károsultja van a végtörlesztésnek :(((
A kamatot felezik meg, az állam,és a bank! Azt neked nem kell kifizetni,csak a tőke tartozást.
nekem nincs ilyen törlesztő részletem, de nem is tudom, hogy mit tennék adott esetben..Ha ezen múlna, hogy meg marad-e a lakásom, akkor biztosan bele mennék.
Igen én is ezt hallottam csak azt nem mennyit vállalnak át,de a fele rész egész szépen hangzik!!
Te belemennél??
Na igen!
De eddig én erről nem hallottam, hogy bármit átvállalnak csak,hogy 15%-al nem lehet akkor sem több mint most!
Szerintetek megéri az árfolyam rögzítést kérni?
Nekünk nyárig van könnyítés ,addig nem kérhetjük de utána a duplájára emelkedik a SHF-es hitelünk!
A tegnapim híradóban hallottam, hogy nem 3 hanem 5 évig is lehet kérni és a felmalmozott hitel egy részét az állam és a bankok átvállalják!
meg hát!
migiri
:D:D:D
További ajánlott fórumok:
- Végtörlesztés rögzített árfolyamon?!
- Megalázó-e a közmunka, avagy lufi-e az árfolyamgát?
- "Fix törlesztőrészlet, árfolyamkockázat nélkül"- olvasta valaki a blikkben azt a hirdetést?
- Valutát milyen árfolyamon korrekt átváltani családon belül?
- Van valaki itt, aki ért az árfolyamok alakulásához?
- Tudja valaki, hogy a Merkantil mi alapján számolja a frank árfolyamot?